Banner 980x90

"Zemgales mutes veselības centrs" vairākās Bauskas skolās bērniem nodrošinās valsts apmaksātos zobārstniecības pakalpojumus

Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Zemgales mutes veselības centrs" nodrošinās valsts apmaksātos zobārstniecības pakalpojumus izglītojamajiem vairākās pilsētas skolās, paredz novada domes pieņemtais lēmums.

Rīga, 20.nov., LETA. Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Zemgales mutes veselības centrs" nodrošinās valsts apmaksātos zobārstniecības pakalpojumus izglītojamajiem vairākās pilsētas skolās, paredz novada domes pieņemtais lēmums. Pašvaldības uzņēmums noslēdzis līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksāto zobārstniecības pakalpojumu sniegšanu un lūdzis domi bezatlīdzības lietošanā nodot zobārstniecības kabinetus Bauskas Valsts ģimnāzijā, Bauskas 2.vidusskolā un Bauskas pilsētas pamatskolā. Centrs vēlas nodrošināt valsts apmaksāto zobārstniecības pakalpojumu izglītojamiem no septiņiem līdz 18 gadiem. Tajā ietverta arī bērnu profilaktiskā aprūpe, kura paredz zobu higiēnista apmeklējumu. Pakalpojumus varēs saņemt tie bērni, kuru vecāki būs devuši rakstisku piekrišanu. Pašlaik paredzēts, ka "Zemgales mutes veselības centrs" kabinetus skolās varēs bez atlīdzības lietot līdz 2021.gada 31.decembrim, nemaksājot arī radušos komunālos izdevumus. Jau vēstīts, ka Bauskas novada pašvaldības saglabās līdzdalību "Zemgales mutes veselības centra" kapitālā, kā vienu no stratēģiskajiem mērķiem izvirzot tieši valsts apmaksāto zobārstniecības pakalpojumu pieejamības un attīstības nodrošināšanu bērniem vecumā līdz 18 gadiem Bauskas novadā. Tāpat noteikts mērķis nodrošināt izglītības iestāžu zobārstniecības kabinetu darbību un arī maksas zobārstniecības pakalpojumus.  "Firmas.lv" dati liecina, ka 2018.gadā pašvaldības zobārstniecības centrs strādājis ar 321 079 eiro apgrozījumu, tā peļņa bijusi 3999 eiro. Ziņots arī, ka Konkurences padoma (KP) aicināja Bauskas novada pašvaldību izvērtēt tās dalību "Zemgales mutes veselības centrs" kapitālā, aģentūrai LETA pavēstīja Konkurences padomes Komunikācijas nodaļas vadītāja Paula Vilsone. Viņa norādīja, ka KP nav konstatējusi apstākļus, kas liecinātu par tirgus nepilnību zobārstniecības pakalpojumu jomā Bauskas novadā, kas kalpotu par iemeslu pašvaldībai saglabāt dalību "Zemgales mutes veselības centra" kapitālā. KP aicināja Bauskas novada pašvaldību gan no juridiskā, gan ekonomiskā viedokļa izvērtēt tās līdzdalību "Zemgales mutes veselības centrā", konsultējoties arī ar komersantus pārstāvošām nevalstiskajām organizācijām. Tomēr neatkarīgi no pašvaldības lēmuma par līdzdalības turpināšanu, KP ieskatā, pašvaldībai ir jāatturas no zobārstniecības pakalpojumu sniegšanas pieaugušajiem, kā arī uz vienlīdzīgiem noteikumiem jāpiešķir līdzfinansējums privātajiem komersantiem, lai tie var segt izmaksas, kas rodas no valsts apmaksāto zobārstniecības pakalpojumu sniegšanas bērniem līdz 18 gadu vecumam. Tādējādi netiktu radītas priekšrocības pašvaldības zobārstniecības uzņēmumam un tiktu nodrošināta vienāda attieksme neatkarīgi no šo pakalpojumu sniedzēju piederības, pauda KP.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)