Banner 980x90

Vidējā braukšanas ātruma kontroles pilotprojektu varētu īstenot uz Koknese šosejas

Rīga, 20.sept., LETA. Vidējā braukšanas ātruma kontroles pilotprojektu varētu īstenot uz Koknese šosejas, ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Ja ar fotoradaru tiek fiksēts spēkrata ātrums tikai vienā punktā, tad vidējā braukšanas ātruma kontroles sistēma fiksē automašīnu vairākos punktos un aprēķina tās vidējo ātrumu pavadītajā ceļā, tādējādi liekot nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus ilgākā uz ceļa pavadītajā posmā.

Golubevs padomes locekļus informēja par ātruma kontroles pilotprojektu ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu. Sistēma paredz, ka automašīnas ātrums tiks mērīts, ņemot vērā laiku, ko auto pavada ceļa no viena fotorada līdz nākamajam.

Golubevs informēja, ka pārrunās ar Tieslietu un Ekonomikas ministrijām secināts, ka šāda projekta ieviešanai Latvijā nav šķēršļu. Tāpēc CSDD piedāvā īstenot pilotprojektu uz Kokneses šosejas septiņu kilometru garumā, kā arī uz Jūrmalas šosejas aptuveni trīs kilometru garumā.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji informēja, ka uz Jūrmalas šosejas nevajadzētu īstenot šo pilotprojektu, ņemot vērā, ka nākamgad plānota Jūrmalas šosejas rekonstrukcija, kas varētu ilgt divus gadus, un attiecīgi šajā posmā tiks noteikti ātruma ierobežojumi. Ceļu satiksmes drošības padome atbalstīja ideju par pilotprojekta īstenošanu uz Kokneses šosejas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)