Banner 980x90

Pļaviņu novada pašvaldība paplašina sadarbības iespējas 

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv
Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros, finansējuma apgūšanas nolūkā, trešdien, 20.jūlijā, Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss tiekoties ar Baltkrievijas "Sarkanā krusta" biedrības Grodņas reģionālās filiāles priekšsēdētāju Romāniju Romānovu Skomoroško parakstīja līgumu par sadarbību sociālajā jomā.

Kā pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv uzzināja Pļaviņu nodvada pašvaldībā, līgums paredz veicināt informācijas apmaiņu un sadarbību starp Pļaviņu novada domi un Baltkrievijas biedrību "Sarkanais krusts": attīstīt donoru kustības pilnveidošanu, attīstīt pirmās palīdzības sniegšanas pilnveidošanu, mazināt neaizsargātību ārkārtas situācijā, atbalstīt sociālās riska grupas, tostarp bērnus, pensionārus, imigrantus un bēgļus, attīstīt vietējās kopienas, uzlabot slimību profilaksi, veicināt veselīgu dzīvesveidu, veicināt brīvprātīgo darba attīstību, attīstīt izglītības metodisko bāzi, veicināt organizatorisko attīstību sociālajā sfērā, apkarot cilvēku tirdzniecību, cīnīties pret vardarbību ģimenē, veicināt starptautisko sadarbību, atbalstīt ģimenes, kuras audzina bērnus ar invaliditāti, izstrādāt un īstenot kopīgus projektus un programmas, organizēt seminārus, konferences, apmācības, publicēt kopīgi izstrādātos materiālus, apmainīties ar nepieciešamo informāciju, apmainīties ar pieredzi, tai skaitā ar metodisko materiālu, pārstāvēt pušu intereses starptautiskos pasākumos, veikt kopīgus pētījumus sadarbības jomās.

Delegācijas dienas kārtībā bija ieplānotas vairākas tikšanās, tikšanās ar biedrības "Sarkanā krusta" darbiniekiem un vadību, tikšanās ar sociālā dienesta darbiniekiem, tikšanās ar rajona vadības pārstāvjiem.

Vizītes laikā tika apspriesti ne tikai jautājumi, kas saistīti ar sociālo jomu, bet izvērtētas arī citas sadarbības iespējas. Notika vairākas oficiālas sarunas par turpmākās sadarbības aspektiem un valstī svarīgiem notikumiem.

Pilsētā atrodas vairāku konfesiju baznīcas: pareizticīgo, katoļu, protestantu.

Baltkrievu uzņemšana bija ļoti sirsnīgi, un mēs ar prieku gaidīsim viņus ciemos pie mums.

Ņemot vērā to, ka šis ir pirmais gads, kad Zemgales reģions ir tiesīgs piedalīties Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmā, atgādinām, ka šā gada martā līgums par sadarbību tika parakstīts arī ar Baltkrievijas rajonu Ušači, kurš paredz, ka abas puses veicinās vienošanās realizāciju, projektu izstrādi, attīstīs sadarbību starp uzņēmējiem, izglītības un kultūras iestādēm/struktūrvienībām, kultūras un sabiedriskām organizācijām, pašdarbnieku kolektīviem, padziļinās zināšanas par abu valstu tradīcijām un kultūru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)