Banner 980x90

Par labāko saldo siera kūku Zemgalē atzīta "Razbainieku kūka" no Tērvetes

Sestdien, 26.jūlijā, biedrība "Siera klubs" Aucē, pilsētas svētkos, organizēja Zemgales reģiona konkursu "Siera saldā torte", pilsētas informācijas portālu tīklu informē biedrības vadītāja Vanda Davidanova.

Konkursā piedalījās 15 konkursantes no Jelgavas, Dobeles, Tērvetes, Aizkraukles, Bauskas un Auces.

V.Davidanova secina, ka ir saskatāmas un garšas ziņā atrodamas atšķirības starp novadu toršu cepēju meistardarbiem, bet kopējais saimniecēm ir lielā uzdrīkstēšanās, centība un prieks par sasniegtajiem rezultātiem.

Pirmo vietu konkursā ieguva Sandra Latiša no Tērvetes novada ar torti "Razbainieku kūka". Otrā - Biruta Janočko no Bauskas novada, torte "Rīta rasa". Savukārt trešo vietu ieguva Agita Ozoliņa no Dobeles, torte "Patiesu sajūtu garša".

Par skatītāju simpātiju kļuva torte "Meža karaliene", kuru cepa Zane Valaine no Aizkraukles.

Kopā visos četros reģionos konkursā piedalījās 64 toršu cepējas, kopā izcepti 256 kilogrami siera kūku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)