Banner 980x90

Neretā atklāts pirmais ceļa posms Latvijas un Lietuvas ceļu administrāciju sadarbības projekta ietvaros

Rīga, 14.sept., LETA. Piektdien Neretā tika atklāts pirmais no trim ceļu posmiem, kas šogad tiek sakārtoti Latvijas un Lietuvas ceļu administrāciju sadarbības projekta ietvaros ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansējumu, aģentūru LETA informēja Latvijas Valsts ceļos (LVC).

Sadarbības projekta ietvaros no Neretas līdz Lietuvas robežai tika atjaunoti vairāk nekā pieci kilometri ceļa. Tika izbūvēta šķembu izlīdzinošā kārta un veikta 3,5 kārtu un dubultā virsmas apstrāde, kā rezultātā visu ceļa posmu sedz melnais segums. Nodalījumu josla ir attīrīta no krūmiem, sakārtota ūdens novade - izrakti grāvji un izbūvētas vienpadsmit caurtekas. Atjaunots arī šajā posmā esošais lopu tunelis.

Darbus posmā no Neretas līdz Lietuvas robežai veica SIA "Binders". Projekta izmaksas ir 1 452 481 eiro, no tiem 85% sedz ERAF programma.

Līgums par sadarbību starp LVC un Lietuvas ceļu administrāciju tika parakstīs šā gada februārī. Kopējās projekta ietvaros veicamo ceļu remontdarbu izmaksas Latvijas pusē ir 6,14 miljoni eiro, no tiem 4,49 miljoni eiro ir ERAF programmas līdzfinansējums. Tikpat liels līdzfinansējums ir arī Lietuvas pusē plānotajiem remontdarbiem.

Projekta ietvaros veicamajiem autoceļu remontdarbiem ir jābūt pabeigtiem līdz 2019.gada vasarai, taču gandrīz visos posmos būvdarbus paredzēts pabeigt jau 2018.gada rudenī. Būvdarbi notiks uz vairāk nekā 45 kilometriem autoceļu abpus robežai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)