Banner 980x90

Neretā atklās ceļa posmu, kas sakārtots Latvijas un Lietuvas ceļu administrāciju sadarbības projekta ietvaros

Rīga, 13.sept., LETA. Piektdien, 14.septembrī, Neretā tiks atklāts pirmais no trim ceļa posmiem, kas šogad tiek sakārtots Latvijas un Lietuvas ceļu administrāciju sadarbības projekta ietvaros, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sadarbības projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas (INTERREG) 2014.-2020.gadiem līdzfinansējumu.

Sadarbības projekta ietvaros, no Neretas līdz Lietuvas robežai tika atjaunoti vairāk nekā pieci kilometri ceļa: valsts reģionālā autoceļa Jēkabpils-Lietuvas robeža (Nereta) posms no 56,09. līdz 60,50. kilometram un valsts vietējā autoceļa Nereta-Sleķi posms no 0,00. līdz 1,20. kilometram.

Tika izbūvēta šķembu izlīdzinošā kārta un veikta 3,5 kārtu un dubultā virsmas apstrāde, kā rezultātā visu ceļa posmu sedz melnais segums. Nodalījumu josla ir attīrīta no krūmiem, sakārtota ūdens atvade - izrakti grāvji un izbūvētas vienpadsmit caurtekas. Atjaunots arī šajā posmā esošais lopu tunelis.

Darbus veica SIA "Binders", projekta izmaksas ir 1 452 480,7 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), no tiem 85% sedz INTERREG.

Līgums par sadarbību starp "Latvijas Valsts ceļiem" un Lietuvas ceļu administrāciju tika parakstīs šā gada februārī. Kopējās projekta ietvaros veicamo ceļu remontdarbu izmaksas Latvijas pusē ir 6,14 miljoni eiro ar PVN, no tiem 4,49 miljoni ir programmas līdzfinansējums. Tikpat liels līdzfinansējums ir arī Lietuvas pusē plānotajiem remontdarbiem.

Projekta ietvaros veicamajiem autoceļu remontdarbiem ir jābūt pabeigtiem līdz 2019.gada vasarai, taču daļa būvdarbu Latvijā tiks pabeigta jau 2018.gada rudenī.

Būvdarbi notiks uz vairāk kā 45 kilometriem autoceļu abpus robežai.

Latvijā darbi notiek sekojošos autoceļu posmos: Ezere-Embūte-Grobiņa posmā no 0,07. līdz 13,95. kilometram, kur tiks atjaunota asfaltbetona sega un tilts pār Zaņas upi; Bauska-Bērzi-Lietuvas robeža posmā no 7,44. līdz 14,62. kilometram, kur grants segumam tiks veikta virsmas apstrāde, kā rezultātā posmam būs melnais segums; Jēkabpils-Lietuvas robeža posmā no 56,08. līdz 60,50. kilometram un Nereta-Sleķi posmā no 0,10. līdz 1,15. kilometram, kur pēc virsmas apstrādes grants segumu nomainīs melnais segums.

Lietuvas pusē remontdarbi tiek veikti uz autoceļiem: Mažeiķi-Latvijas robeža, Žeimelis-Vileišiai-Latvijas robeža un Pandelis-Suvainiškis-Latvijas robeža.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)