Banner 980x90

Mežizstrādes uzņēmumam "BillerudKorsnas Latvia" pērn apgrozījuma un peļņas kritums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jaunjelgavas mežizstrādes uzņēmums SIA "BillerudKorsnas Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 46,36 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 25% samazinājums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītāju - 61,88 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa samazinājusies trīskārtīgi - no 943 404 eiro 2014.gadā līdz 312 439 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar plānotā papīrmalkas piegāžu apjomu samazinājumu saistītajam uzņēmumam par 25%, attiecīgi mežizstrādes apjoms samazinājies par 15,83%.

Tāpat rādītājus negatīvi ietekmējis produkcijas iepirkuma cenu kritums par 3%. Turklāt radušies jauni debitori, pārdošanas izdevumi samazinājās tikai par 9%, iznākumā palielinājās fiksētās izmaksas uz vienu pārdoto produkcijas vienību.

Kopumā pērn realizēti 765 000 kubikmetru produkcijas salīdzinājumā ar 1,040 miljoniem kubikmetru 2014.gadā. Līdzīgs mežizstrādes apjoms tiek plānots arī šajā gadā.

"BillerudKorsnas Latvia" reģistrēts Jaunjelgavā 1993.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 995 906 eiro, nodarbināto skaits - 103 darbinieki.

Uzņēmuma darbības joma ir mežizstrāde, koksnes atkritumu pārstrāde un biokurināmā ražošana.

Uzņēmuma īpašniece ir Zviedrijas kompānija "BillerudKorsnas AB".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)