Banner 980x90

Likteņdārza sabiedriskās ēkas izbūvē līdz šim jau ieguldīts 959 701 eiro

Rīga, 17.sept., LETA. Likteņdārza sabiedriskās ēkas izbūvē līdz šim jau ieguldīts 959 701 eiro, un pašlaik objektā sākti būves stikloto konstrukciju montāžas darbi, aģentūru LETA informēja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Stikloto konstrukciju montāžu veic uzņēmums SIA "Glass & Wood". Darbus plānots pabeigt mēneša laikā.

Sabiedriskās ēkas būvniecība tika sākta 2016.gadā, pateicoties Vācijā dzīvojošā latvieša Gaida Graudiņa mērķa ziedojumam 60 000 eiro apmērā. Tā paša gada nogalē ēkas pamatos tika ievietota simboliska laika kapsula ar vēstījumu par Likteņdārzu nākamajām paaudzēm. Kopējās sabiedriskās ēkas būvniecības izmaksas plānotas 1,6 miljonu eiro apmērā, bet jau pašlaik ēkas tapšanā ieguldīti 959 701 eiro.

Pučka gan nemācēja teikt, kad ēka tiks izbūvēta pilnībā, jo tas atkarīgs no saņemtajiem ziedojumiem.

Sabiedriskās ēkas projektu izstrādāja SIA "Arhis Arhitekti" arhitekta Andra Kronberga vadībā. Ēkas inženiertehniskajos risinājumos paredzēts izmantot ekonomiskus, ekoloģiski draudzīgus un enerģiju taupošus risinājumus - dabīgo vēdināšanu, zemes siltuma un biomasas apkuri, saules enerģiju ūdens sildīšanai, lietus ūdens savākšanu. Savukārt ēkas apdarē plānots izmantot vietējo materiālu - dolomītu.

Jau vēstīts, ka sabiedriskajā ēkā būs divas konferenču zāles, kafejnīca un restorāns, kas radīs iespēju rīkot konferences, koncertus un citus pasākumus. Sabiedriskā ēka tiks veidota kā "kalns" jeb tilta sākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju - tautas ceļu no pagātnes uz nākotni. Ēkas jumts kalpos kā pastaigu vieta un skatu laukums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)