Banner 980x90

Libeka iestāšanās VL-TB/LNNK neietekmēšot Jaunjelgavas novada domes darbu

Jelgava, 10.apr., LETA. Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētāja Gunta Libeka iestāšanās nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) neietekmēšot domes darbu un amatu sadalījumu tajā, aģentūrai LETA apliecināja pārējo domē pārstāvēto politisko spēku pārstāvji.

Pašlaik visplašāk domē pārstāvēta "Vienotība" ar astoņiem deputātiem no 15. Pēc pašvaldību vēlēšanām politiskajam spēkam domē bija deviņi deputāti, taču domes priekšsēdētājs partiju pameta, paužot neapmierinātību ar lēmumu pieņemšanas kārtību.

Libeka neatbrīvotais vietnieks Voldemārs Kurtišs, kurš pašvaldību vēlēšanās startējis kopā ar domes priekšsēdētāju no viena saraksta, par viņa lēmumu pievienoties VL-TB/LNNK bija mazrunīgs, vien apgalvoja, ka domes priekšsēdētāja jaunā politiskā piederība situāciju domē nemainīs.

Pašlaik Kurtišam nav arī informācijas, ka saraksta biedri varētu pievienoties nacionālajai apvienībai. Vienlaikus viņš atzina, ka daļa no deputātiem nav "Vienotības" biedri, bet atbalstītāji.

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) Jaunjelgavas novada domē pārstāv četri deputāti. Politiskā spēka saraksta līdere vēlēšanās, domes deputāte un sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Vectirāne aģentūrai LETA pauda, ka viņasprāt, Libeka pievienošanās politiskajam spēkam, kas domē pārstāvēts vismazāk, nekādas izmaiņas nenesīs.

"Vidējos reģionos cilvēki nebalso par politiskajiem spēkiem, bet personībām. Turklāt liela daļa partiju sarakstu esošo nav partiju biedri, bet atbalstītāji. Un daļu startēt vēlēšanās aicināja tieši domes priekšsēdētājs," stāstīja Vectirāne.

Viņasprāt, ZZS un nacionālā apvienība, kas ir partneri valdībā, par tādiem turpinās būt arī Jaunjelgavas novada domē.

Līdz ar Libeka pievienošanos VL-TB/LNNK politiskajam spēkam domē ir trīs deputāti.

2017. gada jūnijā domes priekšsēdētāja pārvēlēšanu amatā atbalstīja visi domes deputāti.

Jau vēstīts, ka Libeks nolēmis iestāties VL-TB/LNNK. Politiķis savulaik jau bijis partijas "Tēvzemei un Brīvībai" biedrs, un tagad atjaunojis savu piederību nacionālajiem politiskajiem spēkiem.

"Nacionālajai apvienībai allaž ar viņu bijusi konstruktīva un perspektīva sadarbība gan nacionālajos jautājumos, gan novada un lauku teritorijas attīstībā," teikts politiskā spēka paziņojumā.

Nacionālā apvienība jau pirms iepriekšējām vēlēšanām pauda viņam atbalstu kā nākamajam mēram, un no VL-TB/LNNK ievēlētie deputāti balsoja par viņu kā mēra amata kandidātu, atgādina politiskā spēka pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)