Banner 980x90

Kokneses parkā sākti labiekārtošanas darbi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ziņai pievienota 3.rindkopa

Kokneses parkā sākti Latvijas Vides aizsardzības fonda līdzfinansētie labiekārtošanas darbi, aģentūra LETA uzzināja Kokneses novada domē.

Projekta kopējās izmaksas ir 15 998 eiro. Darbi jāīsteno līdz 31.oktobrim.

Labiekārtošanas darbus Kokneses parkā veic SIA "VD Labiekārtošana", savukārt koka skulptūras "Mūžībai" atjaunošana un konstruktīvo bojājumu novēršana uzticēta Kokneses novada Komunālās nodaļas mākslinieka un skulptūras autora Ģirta Burvja vadībā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Dace Svētiņa.

Ka ziņots, Latvijas Vides aizsardzības fonds ir daļēji apstiprinājis Kokneses novada domes iesniegto projektu "Dabas pieminekļa aizsargājamā dendroloģiskā stādījuma "Kokneses parks" dabas aizsardzības plāna ieviešana". Valsts budžeta finansējums 13 597 eiro apmērā piešķirts Kokneses parka gājēju celiņu grants seguma atjaunošanai 1694 kvadrātmetru platībā, 40 koku kopšanai un nokaltušo zaru apzāģēšanai, koka skulptūras "Mūžībai" atjaunošanai un konstruktīvo bojājumu novēršanai, četru solu atjaunošanai un divu atkritumu urnu uzstādīšanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 15 998 eiro, no tām 13 597 eiro ir Latvijas Vides aizsardzības fonda finansējums un 2401 eiro - Kokneses novada domes līdzfinansējums.

Projekta mērķis ir realizēt parka dabas aizsardzības plānā paredzētās aktivitātes, veicinot dabas bagātību, kultūrvēsturisko vērtību un vides saglabāšanu, uzlabojot apmeklētāju informētību un drošību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)