Banner 980x90

Kokneses novada pašvaldības grants ceļu pārbūvē ieguldīti 868 505 eiro

Rīga, 7.nov., LETA. 2015.gada nogalē sāktajos grants ceļu pārbūves projektos Kokneses novadā ieguldīti 868 505 eiro, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Šovasar un rudenī nodoti ekspluatācijā deviņi pašvaldības grants ceļu posmi, kas rekonstruēti ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu.

Ir pārbūvēti pieci ceļu posmi Bebru pagastā, Iršu pagastā darbi veikti uz diviem ceļu posmiem. Ceļiem veikta seguma pastiprināšana, grāvju rakšana un tīrīšana, atsevišķās vietās grāvju padziļināšana, caurteku un kolektoru izbūve. Kopējais pārbūvētais ceļu garums ir vairāk nekā desmit kilometri. Darbus veica SIA "Krustpils".

Savukārt SIA "Biostoker" pārbūvējusi ceļu Kokneses pagastā un izbūvējusi jaunu ceļu posmu Bebru pagastā.

Pašlaik vēl tiek pārbūvēts pēdējais grants ceļš Jirjeni-Melderi, un darbus objektā veic būvfirma SIA "Mikor".

2015.gada nogalē sāktā Kokneses novada grants ceļu projektu īstenošana trijās kārtās tuvojas noslēgumam. Kopā 17 ceļu posmos ir ieguldīti 868 505 eiro, no tiem 781 655 eiro ir ELFLA finansējums. Projektu mērķis ir veicināt apdzīvotības saglabāšanos un pašvaldību ceļu attīstību lauku teritorijā, prioritāri nodrošinot piekļuvi ar lauksaimniecisko ražošanu saistītām darbībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)