Banner 980x90

Kādiem jābūt pludmales dvieļiem?

Vai ir kas patīkamāks par siltas dienas pavadīšanu pludmalē pie jūras, ezera vai citas ūdens tilpnes? Jūs varat atpūsties, ne par ko nedomāt, izbaudīt sauļošanos... Tas ir iespējams ne tikai siltajā sezonā, jo aukstās Latvijas ziemas dienās var aizceļot uz karsto Ēģipti vai pat Indonēziju – to var jebkurš. Un kas tad ir pelde bez labiem dvieļiem?

Pludmales dvieļi atšķiras no tiem, kurus mēs izmantojam savās mājās. Tie nodrošina higiēnu ikdienā ne tikai virtuvē, bet arī vannas istabā.

Kādi ir svarīgākie kritēriji, tos izvēloties?
Vispirms noskaidrojiet vairāk par audumiem un to īpašībām. Pati populārākā izvēle ir dabīgie kokvilnas dvieļi, kas priecē ar kvalitāti, izturību un ir maigi, saskaroties ar ādu.

Ja jūsu āda ir ļoti jutīga, ekoloģiskie dvieļi ir lieliska izvēle. Tie nesatur ķīmiskus komponentus, mēslošanas līdzekļus, biocīdus vai citas vielas, kas var izraisīt alerģiju.

Runājot par izmēriem, mēs iesakām izvēlēties lielākus dvieļus. Ja vannas istabai parasti ir vismaz daži atšķirīga lieluma dvieļi, lai atvieglotu dažādu ķermeņa zonu nosusināšanu, tad tomēr vislabāk ir viens liels (50x100, 70x140, 100x150 cm) un viens mazs (visbiežāk 30x30, 30x50, 50x70 cm) vai tikai viens liels dvielis. Pat ļoti karstās dienās pēc peldēšanās jūs vēlēsieties ietīties dvielī un nožūt.

Vēl viena svarīga nianse ir stils. Pašlaik dvieļu izvēle ir ļoti plaša – no vienas krāsas līdz daudzkrāsainiem, no dvieļiem, kas dekorēti ar attēliem (bērnu lokā visiecienītākie), līdz ļoti gaumīgiem, elegantiem dvieļiem. Kad esat izvērtējis auduma īpašības, izmēru un atraduši sev piemērotāko dvieli – dvieļa dizains jau paliek opcionāla izvēle.

Dvieļa auduma biezumu bieži atstāj nenovērtētu, taču šis aspekts ir pelnījis lielāku uzmanību, jo kokvilnai var būt lielāks vai mazāks blīvums. Tā kā dvieļu galvenais mērķis ir ātri nosusināt ķermeni, piemēram, pludmalē, vislabāk ir izvēlēties biezāku dvieli, kuram ir īpaši labas absorbcijas īpašības.

Atgriežoties no pludmales, dvieļus nepieciešams izmazgāt. Pat ja jūs tos lietojāt ļoti saudzīgi, iespējams, ka tos joprojām klāj smiltis. Tīrs ūdens ir lieliski piemērots mazgāšanai, taču mēs arī iesakām pārtraukt mazgāšanas līdzekļu lietošanu. Mīkstinošus līdzekļus labāk nelietot, jo tie saīsina dvieļa kalpošanas laiku, un sintētiskie alergēni bieži izraisa alerģiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)