Banner 980x90

Jaunumi ātro kredītu nozarē

Ik gadu jaunie ātrie kredīti Netcredit.lv portālā un citviet internetā papildina jau tā plašo aizdevumu klāstu ar arvien elastīgākiem risinājumiem. Tā kā jaunajiem aizdevējiem vēl nav savs klientu pulks, tie piesaka sevi ar izdevīgākām procentu likmēm, pielaidīgākiem kredītu piešķiršanas noteikumiem un kredītu brīvdienām.

Ātro kredītu iespējas un noformēšana
Ātrie kredīti, kā to vēstī arī nosaukums, ir ātrākais kredītu saņemšanas veids. To noformēšana iespējama ar interneta starpniecību un dažkārt aizņem vien 15 minūtes. Pateicoties ērtajai noformēšanai, pēdējo gadu laikā ir būtiski pieaudzis kredītņēmēju skaits, un vienlaicīgi arī aizdevēju skaits, jo, pieaugot pieprasījumam, paplašinās arī piedāvājums.

Ātrā kredīta saņemšana
Ātrie kredīti, kā Bino un Ondo, parasti tiek noformēti aizdevēju mājaslapā, aizpildot tajā pieteikumu un iesniedzot datus par saviem ikmēneša ienākumiem un izdevumiem. Katrā no šīm kredītdevēju vietnēm ir pieejams aizdevumu kalkulators, kas ļauj ātri un vienkārši aprēķināt Jums pieejamo kredīta apjomu, tādējādi uzreiz redzat, ar kādu summu varat rēķināties.

Biežākie atteikuma iemesli
Ja agrāk ātrie kredīti tika izsniegti arī cilvēkiem ar sabojātu kredītvēsturi un neoficiāliem ienākumiem, mainoties likumdošanai, kredītdevēji ir kļuvuši prasīgāki un piesardzīgāki. Lai izvairītos no vēlākiem sarežģījumiem, kredīti var tikt atteikti šādu iemeslu dēļ:
• sabojāta kredītvēsture;
• zemi vai neoficiāli ienākumi;
• nenokārtotas vai aktīvas kredītsaistības;
• kavēti maksājumi.

Jaunie aizdevēji, iespējams, var būt pielaidīgāki ar mērķi piesaistīt jaunus klientus, kuriem atsaka citi kredītdevēji, taču vienlaikus tie var būt arī vēl piesardzīgāki nekā jau zināmie aizdevēji, Latvijas Kredītu Centrs un Mogo, jo nevar atļauties uzņemties tik augstus riskus kā lielās finanšu organizācijas.

Ātro kredītu ierobežojumi
Lai gan ātros kredītus šobrīd piedāvā virkne aizdevēju, to darbību regulē un ierobežo valsts likumdošana, kas dažreiz var likties traucējoša, taču pasargā mūs no vieglprātīgas aizņemšanās un kredītgrūtībām.

Ātro kredītu apjoms
Kā viens no būtiskākajiem ierobežojumiem ir ātro kredītu apjoms. Šobrīd ātrais kredīts pieejams līdz 500 eiro, taču jaunākie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā pat paredz, ka ātrais kredīts nedrīkstēs pārsniegt pusi no minimālās algas apjoma, kas šobrīd būtu 215 eiro. Paredzētās izmaiņas nozīmē, ka daudzi ātro kredītu sniedzēji būtiski pārstrukturizēs savus piedāvājumus un ātro kredītu vietā piedāvās kredītlīniju vai patēriņa kredītu, piedāvājot tikpat ātrus risinājumus un noformēšanu, bet elastīgākus atmaksas grafikus.

Šo tendenci redzam arī kredītu salīdzināšanas portālos Netcredit un Altero, kur blakus ātrajiem kredītiem parādās arī iespējas noformēt kredītlīniju vai ilgtermiņa aizdevumu. Tāpat būtiski ierobežojumi gaidāmi iespējās pagarināt un mainīt atmaksas termiņus. Ja agrāk termiņu pagarināšana bija neierobežoti iespējama kaut gadiem ilgi, jaunākie grozījumi nosaka, ka šis pakalpojums būs iespējams ne vairāk kā divas reizes.

Kad un kāpēc izvēlēties ātro kredītu
Lai gan ātro kredītu nozarē paredzami dažādi sarežģījumi un ierobežojumi, tas joprojām ir ātrākais un ērtākais veids, kā saņemt aizdevumu. Taču, izvērtējot aizdevuma veidus un nosacījumus, ņemiet vērā, ka ātrais kredīts ir paredzēts negaidītu un nelielu tēriņu gadījumā. Ja neesat drošs, ka spēsiet atdot parādu 30 dienu laikā, dodiet priekšroku tādiem patēriņa kredītiem kā Latkredits, kas ļauj parādu atdot ilgākā laika posmā.

Šobrīd ir pieejami vairāki jaunie ātrie kredīti, Netcredit.lv portāls palīdz tos salīdzināt, atrodot izdevīgāko un drošāko no tiem, taču vienmēr izmantojiet dažādus informācijas avotus, lai nekļūdīgi pieņemtu pareizāko lēmumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)