Banner 980x90

Jaunjelgavas novada pašvaldība izskata iespēju lauzt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju

Jelgava, 11.maijs, LETA. Jaunjelgavas novada pašvaldība izskata iespēju lauzt līgumu ar komandītsabiedrību "Euro Concord A", ar kuru pērnā gada beigās noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu novadā, noskaidroja aģentūra LETA.

Pēdējā Jaunjelgavas novada domes sēdē domes priekšsēdētāja neatbrīvotais vietnieks Voldemārs Kurtišs (V) deputātus informējis, ka 18.aprīlī komandītsabiedrībai nosūtīts brīdinājums par iespējamo 2017.gada 6.novembrī noslēgtā līguma izbeigšanu gadījumā, ja viena mēneša laikā pilnībā netiks izpildītas līguma saistības.

Deputāts Grigorijs Popenkovs (VL-TB/LNNK) sēdē bijis kategoriskāks, ierosinot nekavējoties lauzt līgumu. Deputāts skaidroja, ka pilnībā nav noslēgti atkritumu apsaimniekošanas līgumi ar klientiem, tiek pārkāpti atkritumu izvešanas grafiki, daudzviet atkritumi netiek izvesti mēnešiem, vairākiem klientiem nav piegādāti atkritumu konteineri, līgumi, rēķini, kā arī klientiem faktiski nav reālas iespējas sazvanīt atkritumu apsaimniekotāju.

Novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Albiņš aģentūrai LETA klāstīja, ka situācija ar atkritumu izvedēju ir uzlabojusies, līgumi ar klientiem pakāpeniski tiek slēgti, un līgumu parakstīšanas procesā iesaistītas arī pagastu pārvaldes un dome, kur arī iespējams saņemt līguma veidlapu. Izpilddirektors uzsvēra, ka "Euro Concord A" pašvaldības iepirkumā piedāvātā atkritumu apsaimniekošanas cena bija zemāka nekā citiem pretendentiem, un pašvaldība ir ieinteresēta saņemt kvalitatīvu pakalpojumu par iespējami zemāku cenu.

"Uzlabojumi ir. Sūdzību ir mazāk, taču situācija nav ideāla. Pašlaik vācam papildu informāciju," Albiņš stāstīja, ka nākamās nedēļas beigās pašvaldība plāno tikties ar uzņēmuma vadību, lai pārrunātu situāciju un pārliecinātos, kāds ir noslēgto līgumu apjoms.

Par to, vai lauzt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, jālemj domei, taču izpilddirektors nav pārliecināts, vai iespējams nodrošināt līguma noslēgšanu ar visiem iedzīvotājiem.

"Protams, cilvēks nesaprot, kāpēc pie kaimiņa atkritumu izvedējs piebrauca, bet pie viņa ne. Viņš piezvana, izlamājas, bet vai tālāk kas notiek, nezinu," līgumu slēgšanu pakalpojuma saņemšanai komentēja Albiņš.

Saskaņā ar pašvaldības iepirkumu "Euro Concord A" atkritumu apsaimniekošana novadā jānodrošina turpmākus piecus gadus, un kopējā pakalpojuma summa ar pievienotās vērtības nodokli ir 411 687 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka komersanta apgrozījums 2016.gadā bija 148 737 eiro, bet peļņa 3587 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)