Banner 980x90

Grīdas ieklāšana virtuvē – kādu segumu izvēlēties

Izvēle par grīdas seguma veidu jebkurā vietā mājoklī ir rūpīgi jāizvērtē. Ja vienā vietā nepieciešama  grīda, kas rada mājīguma sajūtu  un ir mīkstāka tipa grīda, citā vietā nepieciešams viegli tīrāms vai ūdens necaurlaidīgs segums. Tādēļ vannas istabās parasti tiek uzstādītas flīžu grīdas, kamēr citās vietās mājoklī var likt koka vai parketa grīdu. 

Lielākās domstarpības rodas jautājumā – kādu grīdu ieklāt virtuvē? Virtuve no pārējām vietām mājoklī atšķiras ar to, ka grīdu daudz vairāk var bojāt dažādi netīrumi, mitrums, nosēdumi un tā visa sajaukums kopā. Salona veikala "Grīdas stils" speciālisti vēlas iepazīstināt ar dažiem padomiem, kas saistīti ar grīdas izvēli virtuvei. 

Ja vēlaties, lai virtuve saskan ar pārējo mājokli un tajā ienāk tā pati mājīguma sajūta, viens no variantiem ir ieklāt parketa grīdas. Ja tās regulāri un pareizi kopj, tās var izskatīties jaunas arī pēc vairākiem gadiem. Mīnuss parketam virtuvē ir izturība pret mitrumu. Parkets pēc ieklāšanas var celties, it īpaši, ja tas atrodas mitrā vidē. Tāpēc pēc ielikšanas var nākties to koriģēt. Šādu risku var novērst trīsslāņu parketa uzstādīšana. 

Vispopulārākā izvēle šobrīd noteikti ir lamināts. Šāda veida grīda ir gan lēta, gan viegli uzstādāma. Tajā pašā laikā tā ir noturīga pret mitruma bojājumiem. Par lamināta mīnusu uzskata tā vizuālo pusi. Lai gan lamināts virtuvei ir salīdzinoši izdevīga izvēle, tā kalpošanas laiks var izrādīties gaužām īss. Pat ja lamināts tiek kopts, tas var zaudēt savu krāsu jau salīdzinoši īsā laika periodā. 

Vislētākā ieteicamā grīdas seguma izvēle virtuvei ir vinila grīda. Vinila grīdas ir īpaši ūdens izturīgas un, līdzīgi kā lamināts, ir atrodamas visdažādākajos stilos. Vilina grīdām gan salīdzinoši ātri parādās nolietojuma pazīmes, taču tās ir salīdzinoši lēti maināmas. 

"Grīdas stils" ir grīdas segumu salons un servisa centrs Pulkveža Brieža ielā 31a. Uzņēmuma misija ir nodrošināt saviem klientiem augstākās kvalitātes dizaineru radītus grīdas segumus, kas ražoti pēc inovatīvām ražošanas metodēm. "Grīdas stils" var iegādāties gan dažādu modernu grīdas segumu produktus, gan to aksesuārus. Šobrīd uzņēmums piedāvā visu iegādāto produktu bezmaksas uzstādīšanu, kas nozīmē, ka nopirktā grīda tiks ieklāta par brīvu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)