Banner 980x90

Augusts Vietalvā

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv
Kā katru gadu Latvijā, vasaras otrajā pusē ir piemiņas dienas tiem, kuri vairs nav mūsu vidū. Tiek īpaši sakoptas kapu vietas, notiek dievkalpojumi un ciemos sabrauc radi no tuvākām un tālākām vietām. Arī Vietalvas pagastā šim notikumam gatavojas rūpīgi, jo pasākumi notiek visas dienas garumā. 

Kā pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā, divpadsmitos pie memoriāla pulcējās cilvēki. Viņu vidū tie, kas 1944. gadā cīnijās kaujās Vietalvā, lai atbrīvotu mūsu zemi. Interešu pulciņa "Varavīksne" audzēkņi bija sagatavojuši dzejas kompozīciju, Sausnējas pūtēju grupa PēteraLeiboma vadībā spēlēja maršu, dziesmas skandināja Viļānu krievu vokālais ansamblis "Sudaruški". Pēc klusuma brīža uz kapu kopiņām sagūla ziedi. Kara veterāni visiem mums saka lielu paldies, ka uzturam sakoptas piemiņas vietas un neesam aizmirsuši tos, kuri cīnijās pret fašismu un nepiedzīvoja uzvaru.

Pēc Dievkalpojuma pagasta kapos ļaudis pulcējās Vestas līcī, lai baudītu koncertu ar Nacionālā teātra dziedošo aktieru grupas "Greizais ratiņš" piedalīšanos. Zaļumballē muzicēja grupa "Tālbraucēji". Mēs esam izturīga tauta, pat brāzmainais lietus netraucēja izdejot dejas soļus.

Neaizmirstiet, ka drīz ir pirmais septembris un laiks uz skolu. 31.augustā plkst.18.00 Vietalvas centrā (laukumā starp jaunajām mājām un ceļa ar autobusa pieturām) interesentus aicina veidot ziedu un to dekoru izstādi, kā sveicienu mūsu skolēniem jaunajā mācību gadā. Interesentus lūdzu zvanīt Vietalvas kultūras darba organizatorei Agitai Lindenbergai (28701899).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)