Banner 980x90

Atkritumu izvedējs pārliecināts, ka turpinās nodrošināt pakalpojumu Jaunjelgavas novadā

Jelgava, 15.maijs, LETA. Komandītsabiedrība "Euro Concord A", izpildot visas līguma saistības, turpinās nodrošināt atkritumu apsaimniekošanu Jaunjelgavas novadā, pārliecināts uzņēmuma pārstāvis Ervīns Bērziņš.

Iepriekš dome izskatīja iespēju lauzt līgumu ar atkritumu izvedēju, jo laikus netika noslēgti atkritumu izvešanas līgumi ar klientiem novadā, taču Bērziņš skaidroja, ka līgumi ar tiem klientiem, kas bija zināmi, tagad ir noslēgti. Par kavēšanās iemesliem viņš bija mazrunīgs, vien skaidroja, ka gadījumi bija dažādi.

Savukārt, komentējot iedzīvotāju sūdzības par to, ka atkritumu apsaimniekotājs nav sazvanāms, Bērziņš atzina, ka pīķa stundās tas varētu būt iespējams, jo līgumu pārslēgšanas laikā bijis daudz zvanu. Taču tagad situācija esot normalizējušies.

Bērziņš ir pārliecināts, ka novada domes prasības komandītsabiedrība ir izpildījusi, tāpēc līguma laušana vairs nedraudot.

Pašvaldības un "Euro Concord A" tikšanās par situāciju atkritumu apsaimniekošanā Jaunjelgavas novadā paredzēta nedēļas beigās.

Jau vēstīts, ka Jaunjelgavas novada pašvaldība izskata iespēju lauzt līgumu ar komandītsabiedrību "Euro Concord A", ar kuru pērnā gada beigās noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu novadā. 18.aprīlī komandītsabiedrībai nosūtīts brīdinājums par iespējamo 2017.gada 6.novembrī noslēgtā līguma izbeigšanu gadījumā, ja viena mēneša laikā pilnībā netiks izpildītas līguma saistības.

Deputāts Grigorijs Popenkovs (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka pilnībā nav noslēgti atkritumu apsaimniekošanas līgumi ar klientiem, tiek pārkāpti atkritumu izvešanas grafiki, daudzviet atkritumi netiek izvesti mēnešiem, vairākiem klientiem nav piegādāti atkritumu konteineri, līgumi, rēķini, kā arī klientiem faktiski nav reālas iespējas sazvanīt atkritumu apsaimniekotāju.

Novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Albiņš aģentūrai LETA klāstīja, ka situācija ar atkritumu izvedēju ir uzlabojusies, līgumi ar klientiem pakāpeniski tiek slēgti, un līgumu parakstīšanas procesā iesaistītas arī pagastu pārvaldes un dome, kur arī iespējams saņemt līguma veidlapu.

Izpilddirektors uzsvēra, ka "Euro Concord A" pašvaldības iepirkumā piedāvātā atkritumu apsaimniekošanas cena bija zemāka nekā citiem pretendentiem, un pašvaldība ir ieinteresēta saņemt kvalitatīvu pakalpojumu par iespējami zemāku cenu.

Saskaņā ar pašvaldības iepirkumu "Euro Concord A" atkritumu apsaimniekošana novadā jānodrošina turpmākus piecus gadus, un kopējā pakalpojuma summa ar pievienotās vērtības nodokli ir 411 687 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka komersanta apgrozījums 2016.gadā bija 148 737 eiro, bet peļņa 3587 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)