Banner 980x90

Ar Sama modināšanas svētkiem Kokneses novadā atklās jauno tūrisma sezonu

Daugavpils, 9.maijs, LETA. Nākamnedēļ, 19.maijā, ar Sama modināšanas svētkiem Kokneses novadā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona, aģentūru LETA informēja Kokneses novada dome sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Rode.

Svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās, bet Kokneses parks būs galvenā svētku mājvieta.

Kokneses novada dome pirms gada sāka kopīgu sadarbības projektu tūrisma pakalpojumu attīstībā ar Jēkabpils pašvaldību un divām Lietuvas pašvaldībām Pluņģi un Rokišķiem. Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, amatnieku tirdziņā līdzās vietējiem amatniekiem varēs sastapt sava amata meistarus arī no Pluņģes, Rokišķiem un Jēkabpils, bet laukumiņā pie "Fauna galvas" un pie skulptūras "Mūžībai" dienas pirmajā pusē koncertēs Kokneses novada pašdarbnieki un viesu kolektīvi no Lietuvas un Krustpils. Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, kā arī iesaistīties sportiskās un radošās aktivitātēs.

Retro tērpu un velosipēdu parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens plkst.12 sāksies Blaumaņa laukumā, bet noslēgsies Kokneses parkā pie skulptūras "Mūžībai", kad būs īstais brīdis pamodināt galveno svētku gaviļnieku. Pasākuma gaitā būs iespēja arī vizināties ar SIA "Impresso" elektromobili.

Tāpat Kokneses parkā būs iespēja gardi pamieloties ar SIA "Kūpiņsala" vārīto sama zupu, biedrības "Baltaine" Radošās mājas saimnieces gādās par sava kulinārā mantojuma piedāvājumu, darbosies vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Par neatņemamu svētku sastāvdaļu ir kļuvis Mūku futbols ar uzticīgo līdzjutēju pulku, un tā būs arī šajā reizē.

19.maijs ir Starptautiskā Hanzas diena, tāpēc arī Kokneses parkā mājos viduslaiku noskaņa gluži kā mazā Livonijas pilsētiņā, kuru radīs vēstures rekonstrukcijas klubs "Rodenpoys" no Ropažiem.

Plkst.20 pie skulptūras "Mūžībai" sāksies Nepieradinātā Folka Orķestra koncerts "Septītais kontinents", bet pēc koncerta varēs noskatīties vēsturisko filmu "Baltu ciltis". Lai Sams būtu godam sumināts, Kokneses parkā pie skulptūras "Mūžībai" zaļumballi spēlēs grupa "Netīšām blice".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)