Banner 980x90

Aktīvas un aizraujošas spēles bērniem, kas nekad neapniks

Foto: 1a.lv
Foto: 1a.lv
Nevēlies, lai Tavs bērns vasaras brīvlaiku pavada, pieplacis datora, telefona vai televizora ekrānam? Risinājumi ir dažādi – bērnu vari aizvest uz vecmammas laukiem, aizsūtīt uz kādu no nometnēm vai ierobežot pie modernajām ierīcēm pavadīto laiku. Taču, ja vēlies atpūsties un jautri pavadīt laiku kopā ar savu atvasi, mums Tev ir vienkāršāks un ievērojami ērtāks variants – izvēlies spēles bērniem, kas sevī ietver dažāda veida aktivitātes un prāta mežģus!

Oriģinālas galda spēles var aizraut gan lielus, gan mazus
To, ka Latvija ir viena no galda spēļu lielvalstīm, pierāda vairāki fakti:
• pirmkārt, šī gada vasaras sākumā pasaulē prestižāko galda spēļu balvu "Spiel des Jahres" bērnu spēļu kategorijā ieguva Latvijas uzņēmuma "Brain Games" radītā  "Ice Cool" spēle;
• otrkārt, spēles "Katanas ieceļotāji" pasaules čempionātos latvieši ne reizi vien kāpuši uz goda pjedestāla (arī uz paša augstākā pakāpiena!);
• treškārt, virkne galda spēles, kas nu ir zināmas arī ārpus mūsu valsts robežām, ir radītas tieši Latvijā.

Galda spēles sevī iekļauj kādu lielisku īpašību – virkne no tām ir piemērota dažāda vecuma spēlētājiem, līdz ar to spēlē var iesaistīties visas paaudzes, sākot ar mazbērnu un beidzot ar vectētiņu un vecmāmiņu. Un jautri būs visiem!

Atraktīvas rotaļlietas – teju neierobežota izvēle
Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv


Ja galda spēles Tavam bērnam vēl nav piemērotas vai arī viņam labāk patīk atpūsties vienatnē, ļoti iespējams, ka dažādas rotaļlietas būs pareizā izvēle. To, ka meitenēm vairāk patīk lelles un zēniem – automašīnas, zina ikviens, taču rotaļlietas un spēles bērniem nebūt neaprobežojas ar šīm divām kategorijām. Ja vēlies, lai rotaļlietas bērnu ne tikai aizrautu, bet sniegtu arī pievienoto vērtību, izvēlies:
• konstruktorus – izplatītāku konstruktoru par 1932. gadā Dānijā radīto Lego atrast laikam nebūs vienkārši. Un nav noslēpums, kāpēc tas iekarojis bērnu mīlestību – Lego konstruktori izceļas ar augstu kvalitāti, pievilcīgu dizainu un neskaitāmiem konstruktoru viediem. Starp citu, aizmirsts nav arī par meitenēm (sērijas Disney Princess, DC Super Hero Girls u.c.), kā arī pašiem mazākajiem, piedāvājot konstruktorus ar lieliem un mīkstiem gabaliņiem;
• puzles – atmiņu, kā arī loģisko domāšanu lieliski attīsta puzles. Ja vēlies bērnu īpaši pārsteigt, iegādājies 3D puzli;
• radošos komplektus – šie komplekti ir īpaši piemēroti, ja vēlies, lai bērns attīstītu radošās izpausmes, piemēram, zīmēšanā vai izšūšanā;
• attīstošās rotaļlietas – šajā preču kategorijā atradīsi dažādas rotaļlietas, kas palīdz attīstīt gan formu atpazīšanu, gan dzirdes un redzes uztveri, kā arī daudz ko citu.

Veselā miesā vesels gars! 
Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Taču vienlīdz svarīgi intelektuāliem izaicinājumiem bērnam nepieciešamas arī fiziskas aktivitātes. Esam apkopojuši vairākas rotaļlietas un spēles vasarai, kuras var izmantot pagalmā, parkā un citviet brīvā dabā.

Stumjamās rotaļlietas – pašiem mazākajiem
Lai jau kopš mazotnes bērnu pieradinātu pie kustībām, stumjamās rotaļlietas lieti noderēs. Tās ne vien nodrošina stabilāku pārvietošanos tiem, kas vēl tikai sper pirmos patstāvīgos soļus, bet arī raisa bērnos neviltotu interesi, pateicoties dažādiem skaņu un gaismu efektiem.

Galda spēles, kas paredzētas spēlēšanai brīvā dabā
Lai gan vairumam galda spēles asociējas ar kartona plāksni, metamajiem kauliņiem un spēles figūrām, tā nebūt nav – pieejams arī plašs skaits galda spēļu, kuras iespējams spēlēt brīvā dabā, piemēram, milzu "Jengas" komplekts.

Bumbas – dažādiem sporta veidiem un ne tikai
Lai gan bumbas primāri tiek izmantotas komandu sporta veidiem, piemēram, basketbolam, futbolam vai volejbolam, arī bērniem domāto bumbu klāsts ir plašs. Ja Tavas atvases iecienītākais multfilmu varonis ir Minions, Vinnijs Pūks vai kāds cits tēls, iegādājies bumbu ar attiecīgo motīvu – izmaksas būs pavisam nelielas, bet bērna prieks – gluži pretēji – ļoti liels! Arī tad, ja vēlies, lai Tavs bērns dienās būtu nākamais Ronaldu, iegādājies bērniem paredzētu sporta bumbu – tās parasti ir izmēros nelielākas, vieglākas un mīkstākas, līdz ar to padarot sportošanu ērtāku.

Meklē rotaļlietas vai spēles bērniem? Iepērcies internetveikalā!
Stāvēšana rindās, nemitīgie pārdevēju piedāvājumi, nepieciešamība iekļauties darba laikā – ja iepērcies "parastajā" veikalā, var nākties saskarties ar kādu no šiem apstākļiem. Alternatīva? Internetveikals! Tajā vari iepirkties jebkurā diennakts laikā, pat neizejot no mājās. Viss, kas Tev jāizdara, – jāizvēlas piemērotākās rotaļlietas, jāievieto tās grozā, un jau pēc dažu klikšķu veikšanas rotaļlietas būs ceļā pie Tavas atvases. Tas ir tieši tik vienkārši. Turklāt interneta veikali nereti piedāvā dažādas akcijas, piemēram, bezprocentu līzingu vai piegādi bez maksas, tādējādi ļaujot ievērojami ietaupīt (jāpiebilst, ka interneta veikalā cenas jau tā mēdz būt zemākas, salīdzinot ar fiziskajiem veikaliem).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)