Banner 980x90

Aizkrauklē noslēdzies projekts "Solis pretī simtgadei"

Foto: aizkraukle.lv
Foto: aizkraukle.lv
Aizkrauklē noslēdzās sirsnīgs projekts "Solis pretī simtgadei".  Tā mērķis bija veicināt jauniešu interesi par sava novada vēsturi, nodrošināt jauniešiem lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī veicināt jauniešu līdzdalību un iesaisti novada svētku tapšanā.

Kā pilsētas informācijas portālu Aizkraukle24.lv informēja Jaunatnes lietu speciāliste Aiva Smelcere, projekta mērķis ir sasniegts, jauniešiem aktīvi darbojoties projekta laikā- pētot vēsturi, tiekoties ar iedzīvotājiem un veidojot dažādus materiālus. Kopā piedalījās 20 jaunieši no Aizkraukles novada ģimnāzijas un Aizkraukles vakarskolas. Projekta laikā jaunieši piedalījās saliedēšanas aktivitātēs, sadarbībā ar Jaunatne lietu speciālisti. Muzejā jaunieši uzzināja interesantus faktus par pilsētas vēsturi, pētīja muzeja krātuvē esošos fotoattēlus un eksponātus. Pēc tam jauniešiem bija iespēja darboties kādā no darba grupām (foto, video vai dizaina). Foto grupa, sadarbībā ar Aizkraukles Fotokluba pieredzējušo pārstāvi apguva fotografēšanas pamatprincipus un veidoja izstādi. Video grupa, sadarbībā ar videooperatoru, organizēja intervijas ar vēstures lieciniekiem un montēja videomateriālu. Dizaina grupa, sadarbībā ar Aizkraukles mākslas skolas datordizaina pedagogu, veidoja dizaina variantus Aizkraukles 50 gadu jubilejas pasākumiem.

Starptautiskās Jaunatnes dienas ietvaros 12.augustā  bērnu un jauniešu centrā uz projekta "Solis pretī simtgadei" noslēguma pasākumu pulcējās interesenti un projekta realizētāji, kura laikā tika prezentēts jauniešu paveiktais - veidotā īsfilma par Aizkraukli (padomdevējs Jevgeny Karlson); fotoizstāde - Aizkraukle jauniešu skatījumā (skolotājs Indulis Burka); gaidot Aizkraukles 50 un Latvijas 100, svētku logo izstāde (konsultante Ilze Možeika).

Savukārt biedrības "Homo Ecos" pārstāvji vadīja radošajās darbnīcās, kurās jaunieši līdzdarbojoties pilnveidoja savas zināšanas par videi draudzīgām aktivitātēm.

"Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)