Banner 980x90

8 ieteikumi, kurus ņemt vērā, remontējot dzīvokli ar mazu budžetu

Kuram gan nepatīk dzīvot skaistā un pēc saviem ieskatiem labiekārtotā mājoklī? Tiesa gan, dzīvokļa remonts, lai arī vajadzīgs, tomēr kopumā ir diezgan dārgs prieks, jo savu ieguldījumu prasa gan materiāli, gan meistaru darbs, ja vien paši neprotat paveikt visu nepieciešamo, gan, protams, arī mēbeles un dizaina priekšmeti. 

Gadījumā, ja ir nepieciešams lielāks remonta budžets, ir iespējams meklēt papildus līdzekļus aizdevuma veidā (plašāku informāciju iespējams saņemt šajā mājaslapā), taču pret to jāattiecas atbildīgi. 

Lai palīdzētu sasniegt lieliskus rezultātus ar nelielu budžetu, rakstā apkopojām dažus vērtīgus ieteikumus.

♦ Plāno
Precīzs remonta plāns un strikta pieturēšanās pie tā ir galvenais nosacījums, lai veiksmīgi iekļautos mazajā budžetā. Veidojot plānu tiek veikta arī cenu salīdzināšana un atrasti izdevīgākie piedāvājumi. Plāns, protams, palīdz arī lieki netērēt naudu liekām un nevajadzīgām lietām.

♦ Izvēlies pareizos cilvēkus
Ja plānotais remonts ir apjomīgs, noteikti būs nepieciešama arī meistaru palīdzība. Lai gan kvalificētu meistaru darbs pavisam noteikti nav lēts, noteikti nevajadzētu izvēlēties lētākās cenas piedāvājumu, pirms tam neredzot iepriekš paveiktos darbus un nesaņemot atsauksmes. Ja darbs tiks paveikts nekvalitatīvi, to pārtaisīt izmaksās daudz dārgāk.

♦ Sāc ar vienkāršiem risinājumiem
Lai atsvaidzinātu mājokļa izskatu un ieviestu tajā patīkamas pārmaiņas, reizēm pietiek ar pavisam vienkāršām lietām, ko var paveikt ikviens no mums. Piemēram, pārkrāsojot istabas sienas citā krāsā, telpas noskaņojums mainīsies par 180 grādiem. Vēl viens risinājums, kas nemaksās pārāk dārgi, ir pamainīt telpu apgaismojumu, piemēram, izmantot slēdžus, kas ļauj regulēt gaismas intensitāti, vai veikt gaismas ķermeņu maiņu.

♦ Dari pats
Noteikti izmanto iespēju ietaupīt līdzekļus, paveicot daļu no darbiem pats. Tehniski sarežģītās lietas gan atstāj profesionāļu ziņā, bet līmēt tapetes vai nokrāsot sienas varētu būt pilnīgi iespējami, turklāt tas mājās radīs sava veida pievienoto vērtību.

♦ Izmanto materiālu atlikumus
Sociālajos tīklos bieži vien iespējams novērot, ka tiek piedāvāts par simbolisku samaksu vai pilnīgi bez maksas iegūt savā īpašumā dažādus remontam nepieciešamus materiālus, piemēram, tapetes vai grīdas segumus. Izmantojot šāda veida piedāvājumus, ir iespējams ne vien kvalitatīvu remontu, bet izveidot savam mājoklim neatkārtojamu dizainu, savstarpēji sakombinējot materiālus un krāsas.

♦ Pārdod nevajadzīgo
Līdzīgi kā ir iespējams iegādāties citu cilvēku pāri palikušos materiālus, lieliska ideja ir arī sev nevajadzīgo materiālu un arī mēbeļu pārdošana tālāk. Šādai rīcībai ir vairāki ieguvumi – papildu līdzekļi remonta budžetā, iespēja atbrīvoties no nevajadzīgām lietām un remonta pārpalikumiem, kas tikai aizņemtu vietu. Ja nevēlies pārdot nevajadzīgās lietas, var vērsties arī kādā no labdarības organizācijām un ziedot kādam, kam šīs lietas ir kritiski nepieciešamas.

♦ Apvieno remontdarbus
Ja esi ieplānojis dzīvoklī mainīt grīdas segumus visās telpās, centies rast iespēju visus darbus paveikt vienā piegājienā. Veicot seguma nomaiņu citā laikā katrā telpā, kopumā remontdarbi izmaksās vairāk, jo tādējādi meistari to uztvers kā vienu kopīgu darbu un, iespējams, varēsi arī vienoties par labākas cenas piedāvājumu kā gadījumā, ja katra telpa tiks remontēta atsevišķi citā laikā.

♦ Esi gatavs neparedzētām izmaksām
Lai kā gribētos strikti pieturēties pie plāna un neiztērēt ne centa vairāk, labāk plānā iekļaut arī neparedzētu izdevumu pozīciju, jo bieži vien, uzsākot remontdarbus, atklājas problēmas, kas noteikti jāatrisina, lai veiksmīgi varētu paveikt ieplānotos darbus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)