Banner 980x90

7 padomi, kā kļūst par PRO lāzerpeintbolā

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Lāzerpeintbols – zināms arī kā lāzetags – ir peintbolam līdzīgs sporta izklaides veids, kurā komandas cenšas "sašaut" viens otru ar speciāliem ieročiem, kas aprīkoti ar lāzera tēmekli. Latvijā šī aktivitāte vēl nav tik populāra kā, piemēram, ASV, taču daudzi no tiem, kas pamēģinājuši šo spēli, labprāt vēlas tam pievērsties profesionālāk. Lūk, daži padomi, kā kļūt par lāzerpeintbola profesionāli pēc iespējas īsākā laikā!

Izvēlies, kur un kā trenēties
Lai kļūtu par profesionāli jebkurā sporta veidā, ir nepieciešams regulāri trenēties pieredzējušu cilvēku uzraudzībā. Tātad pirmie soļi izaugsmē vienmēr ir saistāmi ar labākās treniņu vietas izvēli.
1. Piemērotas vietas izvēle
Ņemot vērā, ka lāzerpeintbols nav vēl tik populārs kā tradicionālais peintbols, nepieciešams atrast tādu vietu, kur ir gan plaši laukumi, gan atbilstošs ekipējums. Ja interesē lāzertags Rīgā, tad izvēle būs visai plaša, piemēram, GUNSnLASERS piedāvā četrus viegli sasniedzamus izklaides parkus:
• Pirmajā Rīgas Elektrospēkstacijā Andrejsalā – pavisam tuvu pilsētas centram;
• Juglas Manufaktūras vēsturiskajā ražošanas cehā – šis ir lielākais lāzertaga parks Baltijā;
• bijušajā PSRS militārajā bāzē Mežaparkā, kur lāzertaga spēlētājiem pieejams arī iekštelpu laukums bunkurā;
• laukums Zaķusalā, kur pavisam tuvu pilsētas centram iespējams izbaudīt spēli pie dabas.

Savukārt tiem, kuri vēlas trenēties ārpus Rīgas, ir jānoskaidro sev tuvāko peintbola parku piedāvājums.

2. Spēlē profesionāļu uzraudzībā
Ja esi iesācējs, tad pirmās spēles viennozīmīgi nepieciešams aizvadīt profesionāļu uzraudzībā. Pieredzējuši spēles vadītāji Tev un Taviem komandas biedriem varēs pastāstīt par tādām svarīgām lietām, kā:
• pareiza spēles ekipējuma ekspluatācija;
• spēles noteikumi un to variācijas;
• labākā spēles stratēģijas un iespējamās taktikas mērķu sasniegšanai.

Tikai apgūstot šos spēles pamatus, iespējams pareizi trenēties un sasniegt labus rezultātus lāzerpeintbola spēlēs.

Foto: GUNSnLASERS.lvFoto: GUNSnLASERS.lv


Laba komanda ir spēks
Lāzerpeintbola spēles balstās uz komandas darbu, tāpēc nākamais svarīgais izaugsmes posms ir labas komandas atrašana.

3. Izvēlies uzticamus spēles biedrus
Visbiežāk cilvēki lāzerpeintbolu izmēģina kādas ballītes ietvaros, kas nozīmē, ka pirmā spēles pieredze ir ar draugiem vai kolēģiem. Ja vairākiem no kompānijas šī spēle patiešām iepatīkas, tad ir vērts uzsākt treniņus kopā, to izveidojot par iknedēļas vai ikmēneša tradīciju. Kolēģu vidū to var uztvert kā papildus līdzekli komandas saliedēšanā, bet draugu lokā – kā iemeslu regulāri satikties un, iespējams, pēc spēles arī ieturēt kopīgas pusdienas vai vasaras laikā – pacept gaļu un pasēdēt pie ugunskura.

4. Pārrunājiet taktiku
Profesionāli spēlētāji ne vien nodarbojas ar savu sporta veidu fiziski, bet arī regulāri analizē savu un pretinieku spēles taktikas. Tāpēc, veidojot komandu, ir svarīgi izvēlēties tādus spēles biedrus, kam patīk ne vien skriet un šaut, bet kas arī apzinās, cik svarīgi ir pēc spēlēm izrunāt visas veiksmes un neveiksmes. Kā jebkurā aktīvajā nodarbē, arī lāzepeintbolā nepietiek vien ar spēku un izveicību – vienmēr jāspēj analizēt spēles gaitu un pieņemt komandai labvēlīgākos lēmumus.

Foto: GUNSnLASERS.lvFoto: GUNSnLASERS.lv
Piestrādā pie individuālām prasmēm
Lai arī stratēģija ir svarīga, ir lietderīgi trenēt arī individuālās prasmes, kas palīdzēs visai komandai gūt panākumus. 

5. Nebaidies doties uz priekšu un atceries par mērķi
Lāzera peintbols vienmēr tiek spēlēts ar kādu mērķi – iesākumā šos mērķus uzstādīs spēles vadītājs. Šie mērķi ir īpaši svarīgi, kopā ar pārējiem spēlētājiem izstrādājot komandu stratēģijas. Taču lielākoties visi mērķi tiek sasniegti, pa ceļam maksimāli daudz sašaujot savus pretiniekus, tāpēc ir noderīgi attīstīt savas tēmēšanas un šaušanas prasmes! Tiesa, ir daudz vieglāk šaut, ja Tu labi pazīsti savu ieroci, tāpēc ieteicams sākumā trenēties ar vienu ekipējumu, bet, pieaugot līmenim, – iegādāties savus ieročus.

6. Vienmēr uzmani pretiniekus
Pēc lāzetaga spēlēm visi komandas dalībnieki iegūst pārskatu pār savu spēli un tiek noskaidrots gan tas, kurš vairāk sašāvis citus dalībniekus, gan tas, pa kuru visvairāk trāpījuši citi. Ja negribi būt otrais gadījums, tad vienmēr centies ne tikai domāt par savu taktiku, bet arī pieskatīt "aizmuguri". Pretinieki mēdz pielavīties klusi un negaidot, tāpēc īsts profesionālis vienmēr skatās ne vien uz priekšu, bet arī visos citos virzienos, no kurienes var uzrasties cits spēlētājs.

7. Izbaudi spēli!
Ja vēlies no lāzepeintbola amatiera kļūt par profesionāli ir nepieciešams vēl viens svarīgs aspekts – centies vienmēr saglabāt prieku par spēli! Vienalga, vai spēlē zaudē vai uzvari, tikai patiesa aizrautība ļaus Tev uzlabot savu sniegumu ar katru reizi. Tāpat vari dalīt savu entuziasmu par spēli ne vien ar savu komandu, bet arī ģimeni, jo to var droši spēlēt arī bailīgākas dāmas un bērni no 4 gadu vecuma. Padarīt spēli aizraujošāku palīdzēs arī profesionālie laukumu uzturētāji, kā piemēram, GUNSnLASERS, kuru spēles vadītāji sagatavos aizraujošas misijas ar speciālu aprīkojumu – imitētām granātām vai bumbām, kuras jāuzstāda un jāatmīnē.

Ja lāzepeintbols ir Tevi uzrunājis un vēlies uzzināt vairāk par šo spēli – ieskaties mājaslapā GUNSnLASERS.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)