Banner 980x90

Skrīveros sākta tilta pār Maizīti pārbūve

Rīga, 13.maijs, LETA. Skrīveros uz autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) sākta tilta pār Maizīti pārbūve, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Patlaban norit sagatavošanās darbi, lai uzbūvētu apbraucamo ceļu, pa kuru būvdarbu laikā tiks novirzīta satiksme.

Tilta vietā tiks izbūvēta 2,5 metrus augsta un 4,5 metrus plata monolīta dzelzsbetona caurteka, informēja LVC pārstāvji.

Tāpat LVC pārstāvji atgādināja, ka pirms diviem gadiem no šī tilta atdalījās un Maizītē iekrita ietve ar margām. Tiltu pārbaudījušie eksperti atzina, ka iemesls bija stipri sarūsējušās ietves konstrukciju savienojošo enkuru detaļas un transporta radītā vibrācija. Lai gan tilta nestspēja bija ikdienas slodzei atbilstoša, drošības apsvērumu dēļ satiksme tika organizēta pa vienu joslu. Šis Maizītes tilts, kas ir vistuvāk Daugavpils šosejai (A6), bija būvēts 1958.gadā no saliekamām stīgbetona sijām.

Tilta pārbūves darbus veic SIA "Būvinženieris" par līgumcenu 418 000 eiro ar pievienotās vērtības nodokli, un to sedz valsts budžets. Darbus plānots pabeigt līdz novembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)