Banner 980x90

"Ievas siera" ražotājam pērn 22% apgrozījuma pieaugums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Kokneses novada piensaimniecība SIA "Vecsiljāņi", kurā tiek ražoti sieri ar zīmolu "Ievas siers", pagājušajā gadā strādājusi ar 22% apgrozījuma kāpumu, vienlaikus piedzīvojot zaudējumus, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā ziņo aģentūra LETA, saimniecības apgrozījums 2015.gadā bija 2,997 miljoni eiro salīdzinājumā ar 2,46 miljoniem iepriekšējā gadā, bet zaudējumi sasniedza 39 502 eiro salīdzinājumā ar 31 919 eiro peļņu 2014.gadā.

No "Vecsiljāņu" apgrozījuma pagājušajā gadā 1,189 miljonus eiro veidoja ieņēmumi no elektroenerģijas ražošanas, bet 1,257 miljonus eiro - ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas, tajā skaitā 956 908 eiro bija ieņēmumi no piena, savukārt 157 492 eiro - no piena produktu pārstrādes.

Kā norādīts vadības ziņojumā, neraugoties uz zaudējumiem, pagājušais gads "Vecsiljāņiem" raksturojams kā stabils. Ražošanas apmēri ir palielinājušies, taču realizācijas cenas gan pienam, gan elektroenerģijai ir sarukušas. Lai nodrošinātu augstāku piena pārdošanas cenu, tas daļēji tiek realizēts arī tiešajā tirdzniecībā.

Saimniecība pērn rekonstruējusi vienu no fermām, ierīkojusi ceļu līdz kūtsmēslu lagūnai, kā arī palielinājusi apsaimniekojamās zemes platības. Savukārt šogad ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu plānots atjaunot meliorācijas sistēmu.

"Vecsiljāņu" darbības pamatnozares ir piena lopkopība, piena produktu tirdzniecība, kā arī elektroenerģijas ražošana. Saimniecības fermā ir vairāk nekā 500 slaucamo govju, ganāmpulks tiek nodrošināts gan ar pašražoto, gan iepirkto lopbarību. Saimniecībā tiek ražots siers ar zīmolu "Ievas siers", kas ir īpaši nogatavināts un pircējiem tiek piedāvāts vairāk nekā desmit dažādās garšas variācijās.

Saimniecība reģistrēta 1991.gadā Kokneses novada Bebru pagastā, tās pamatkapitāls ir 50 000 eiro. Kompānijā pērn nodarbināti 43 darbinieki.

"Vecsiljāņu" īpašnieks ir Juris Sprukulis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)