Banner 980x90

Pļaviņās liedz uzturēties uz Daugavas un Aiviekstes ledus

Jelgava, 17.janv., LETA. Šodien Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V) izdevis rīkojumu, aizliedzot atrasties uz Aiviekstes un Daugavas ledus Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Rīkojums izdots, izvērtējot iespējamo personas dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī ņemot vērā laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli.

Par aizlieguma pārkāpšanu personai var piemērot naudas sodu līdz 100 eiro.

Pašvaldība turpina novērot ūdens līmeni upēs un par līmeņa svārstībām, kas varētu veicināt applūšanu, kā arī rīcību plūdu draudu gadījumā informēs atsevišķi. Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi situācijai savu mājokļu tuvumā un nepieciešamības gadījumā ziņot glābšanas dienestam pa tālruni 112 vai pašvaldības policijai pa tālruņiem 65134104 vai 26458996.

Jau vēstīts, ka ledus sablīvējuma dēļ turpinās strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā starp Pļaviņām un Jēkabpili, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta, Krustpils novadā, ūdens līmenis kopš pirmdienas kāpis par nepilniem trim metriem. Hidrologi izplatījuši oranžo brīdinājumu - sagaidāms, ka trešdien ūdens līmenis šajā vietā sasniegs bīstami augstu atzīmi, applūdinot ne tikai palienes, bet arī plašāku teritoriju.

Pie Jēkabpils ūdens līmenis sācis lēnām paaugstināties, turpinās vižņu iešana. Pie Pļaviņām turpinās ūdens svārstības. Arī citviet Daugavā situācija kopumā ir mierīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)