Banner 980x90

LLU izstrādās Daugavas ainavu koncepciju Aizkraukles novadam

Jelgava, 1.nov., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) pašvaldības vajadzībām izstrādās plānojumu "Aizkraukles novada Daugavas ūdenskrātuves ainavu koncepcija", lēmuši novada domes deputāti.

Plānojums paredzēts kā vadlīnijas Aizkraukles un ciemu apstādījumu plānošanai, labiekārtošanai un kopšanai, respektējot kultūrvēsturisko mantojumu, novada struktūru, vietas identitāti un dabas vērtības.

LLU būs jāveic vēsturisko materiālu apkopošana par Aizkraukles izveidi kā īpašu vietu ar autentisku kultūras akcentu un dabas bagātībām, esošā Daugavas hidroloģiskā režīma izpēte un datu apkopošana, esošās veģetācijas apzināšana, vērtīgo kokaugu sugu atzīmēšana plānā. Tāpat projektā paredzēta esošā reljefa uzbūves principu un mijiedarbības ar dabas faktoriem izpēte, piekrastes ekoloģisko, ainavisko, kompozicionālo un funkcionālo attīstības principu - attīstības vīziju un redzējuma - izstrāde, plānotās rekreācijas teritorijas zonējuma datorgrafikā izstrāde un transporta un gājēju kustības principu un shēmas izstrāde. Līdz nākamā gada maija vidum augstskolas speciālistiem pašvaldībā jāiesniedz plānotās situācijas 3D vizualizācijas datorgrafika, kā arī planšete ar kopplānu un vizualizācijām un citi vizuālie materiāli.

Par kvalitatīvi veikto darbu LLU no novada pašvaldības saņems 4235 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)