Banner 980x90

Kokneses novadā sāk sabiedrisko apspriešanu par pašvaldību reformu

Rīga, 18.jūn., LETA. Līdz 8.jūlijam Kokneses novadā norisinās publiskā apspriešana, kuras laikā iedzīvotāji aicināti paust viedokli, vai viņi atbalsta Kokneses novada kā patstāvīgas administratīvās teritorijas saglabāšanu, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Pašvaldība uzskata, ka teritoriālās reformas kontekstā visbūtiskāk ir izvērtēt vietējo iedzīvotāju intereses. Ar publiskās apspriešanas rezultātiem tiks iepazīstināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), kurš 18.jūlijā Aizkraukles kultūras namā tiksies ar Aizkraukles reģiona pašvaldību deputātiem.

Novada vadība uzskata, ka pašvaldība spēj īstenot uz attīstību un izaugsmi vērstu budžetu, tāpēc var pastāvēt kā atsevišķa teritoriālā un administratīvā vienība. "Turklāt pievienošana tiek plānota, neizvērtējot Kokneses novada iedzīvotāju iespējamos ieguvumus vai zaudējumus," aicinājumā piedalīties publiskajā apspriešanā raksta pašvaldība.

Aptaujas anketas iespējams saņemt un iesniegt pašvaldībā, kā arī pagastos - pārvaldēs un bibliotēkās. Tāpat aptaujas lapu var aizpildīt elektroniski.

Līdz šim lēmumu par sabiedrisko apspriedi ir pieņēmušas arī citas pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)