Banner 980x90

Kā interesanti pavadīt laiku ar ģimeni Ziemassvētku brīvdienās

Gada nogalē svinam ne tikai vienus no gaidītākajiem svētkiem, bet skolēniem ir arī brīvlaiks, kā arī daudzi vecāki šajā laikā ieplāno atvaļinājumu, lai varētu pavadīt laiku ar ģimeni. Tāpēc aktuāla ir tēma, kā tad šajās garajās brīvdienās jēgpilni un aizraujoši pavadīt laiku kopā visiem ģimenes locekļiem? Piedāvājam dažas noderīgas idejas.

Apmeklējiet Līgatnes dabas takas
Līgatnes dabas takas daudzi atceras no skolas laika, kad uz turieni ar klasi devās ekskursijā. Bet vai jūs savus bērnus esat tur aizveduši? Līgatnes dabas takas joprojām gaida apmeklētājus, kuri var apskatīt dažādus savvaļas dzīvniekus, kas raksturīgi mūsu klimatiskajai joslai – lāčus, lūšus, aļņus, briežus, lapsas, mežacūkas, vāveres, stirnas un citus. Līgatnes dabas taku apmeklējums ir laba atpūta un aktivitāte svaigā gaisā jebkurā gadalaikā. It īpaši šajā gada nogalē, ko sola tiešām netipiski siltu. Līgatnes dabas takās varēsiet svaigā gaisā pavadīt pat vairākas stundas, vērojot dzīvniekus un to rosīšanos dabiskā vidē. Tur svaigā gaisā arī varēsiet paēst līdzi paņemtu maltīti.

Izbaudiet jautrību batutu parkā "Jump Space"
Ja prāts nenesas uz aktīvu atpūtu dabā, tad varat izvēlēties aktīvu atpūtu ģimenei, piemēram, batutu parkā "Jump Space". Tā būs lieliska aktīvā atpūta ģimenei gaidāmajās brīvdienās, jo batutu parks "Jump Space" ir viens no lielākajiem telpu batutu parkiem Baltijā, kas piedāvā ne tikai batutus, bet arī citas aktivitātes – klinšu kāpšanas sienu, porolonu baseinu un citas. Tā būs jautra un aktīva izklaide gan vecākiem, gan bērniem. 

Doties uz SPA un ūdens atrakciju parku
Ja gribat atpūsties siltumā un omulībā, tad laba izvēle būs došanās uz SPA un ūdens atrakciju parku, kur visi varēsiet baidīt pirtis, saunas, baseinus. Bērni šļūks pa ūdens slidkalniņiem. Ūdens ir relaksējošs un sniegs atpūtu un iepriecinājumu gan vecākiem, gan bērniem. Ūdens atrakciju parki atrodami daudzviet Latvijā, atliek izvēlēties sev tīkamāko un krāmēt somā peldtērpus un dvieļus, lai laikā, kad ārā ir mitrs un drēgns, izbaudītu siltumu un omulību.

Ieplānojiet pārgājienu dabā ar maltīti svaigā gaisā
Tiem, kuri domā, kā brīvdienās atpūsties ekonomiski, varam atgādināt par jau labi pārbaudītām aktivitātēm, piemēram, pārgājienu dabā. Atliek izvēlēties maršrutu, apģērbties atbilstoši laika apstākļiem un mugursomā salikt uzkodas un siltus dzērienus, lai droši varētu doties izbaudīt dabu un svaigu gaisu. Arī šajā gadalaikā dabā var redzēt patiešām daudz. Šāda aktīvā atpūta ģimenei nāks par labu gan ķermenim, gan dvēselei. Tiks arī stiprinātas ģimeniskā saites un veidotas jaukas kopīgās atmiņas. Varbūt varat šādu pārgājienu apvienot ar eglītes rotāšanu – atstāt zvēriem mežā kādus gardumus, ar ko cienāties.

Pārbaudiet savu atjautību kvesta istabā
Vēl viena aktivitāte, ko varat visi kopā īstenot telpās, ir kvesta jeb izlaušanās istaba. Tas ir jautrs piedzīvojums visai ģimenei, kas pārbaudīs jūsu atjautību un zināšanas. Būs jāatrisina uzdevumu virkne, lai atklātu lielo noslēpumu un izkļūtu no telpas. Šis process sniegs gan adrenalīnu, gan jautrību, gan būs izaicinājums jūsu spējām. Kvesta istabas Latvijā izveidotas par daudzām tēmām, varat izvēlēties kaut ko visai ģimenei atbilstošu, lai visiem būtu jautri un interesanti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)