Banner 980x90

Jaunas riepas – drošība uz ceļa

Jaunu riepu iegāde – tā ir garantija, ka mierīgi varēsit braukt vairākas sezonas, vismaz trīs. Taču tas gan nenozīmē, ka, tās iegādājoties, nevajadzētu pievērst uzmanību vairākiem aspektiem.

• Viens no tiem  jāievēro auto ražotāju ieteiktie riepu izmēri. Ja jūs tos ignorēsiet, iedzīvosieties veselā gūzmā ķibeļu. Piemēram, grūtāk būs vadīt automašīnu, var arī ātrāk nodilt riepas, palielināties patērētā degviela, kā arī slodze uz balstiekārtu. Ja nu akurāt esat tomēr nolēmis iegādāties riepas ar nestandarta parametriem un jūsu automašīnai vēl ir garantijas laiks, tad noteikti vajadzētu pakonsultēties ar autorizētā servisa darbiniekiem, jo citādi automašīnas pārdevējs var atteikties no garantijas.

• Bieži vien servisa klienti, izvēloties jaunas riepas, nevar izdomāt, kādas riepas labāk iegādāties  šaurākas vai platākas. Ar šo izvēli jābūt īpaši uzmanīgiem, jo, izvēloties nepareizu izmēru, atkal varat iekulties gūzmā problēmu, piemēram, riepas var saskarties ar piekares vai virsbūves elementiem vai vēl papildu izraisīt citas vainas, tāpēc visprātīgākais ieteikums  pakonsultējaties ar servisa darbiniekiem, viņi ieteiks labāko risinājumu.

• Šaurākas riepas īpaši rekomendējamas ir ziemas laikā. Tām ir ne tikai labāka caurgaita uz aizsnigušajiem ceļiem, bet arī labāka saķere lietainā laikā. Vēl viena no šauro riepu priekšrocībām  tām ir lielāka degvielas ekonomija un zemāka cena riepai, kā arī augsts riepas profils, kas nodrošina komfortu uz ceļa. 

• Savukārt platākas riepas, kuras bez šaubām labi izskatās, tomēr vairāk domātas vasaras sezonai (https://mmkserviss.lv/riepu-abc/vasaras-riepas/). Tām raksturīga stabilitāte uz sausas virsmas, kā arī zems profils. Tas nozīmē, ka balstsiekārtas elementi ātrāk novalkājas, kā arī palielinās risks sabojāt disku.

• Viens no riepu kvalitātes svarīgākajiem faktoriem ir protektora dziļums  jaunām riepām tas vienmēr ir vismaz 9 milimetrus dziļš, un tas ir atkarīgs no protektora zīmējuma. Saķeres kvalitāte, kalpošanas ilgums un stabilitāte  to visu norāda protektora dziļums.

• Pērkot  riepas no rokas, nav teikts, vai jūs saņemsiet arī ražotāju garantiju. Taču, pērkot tās servisā, garantija būs. Tāpēc šādā gadījumā varat būt pilnīgi droši – ja gadīsies kāda ķibele, riepas tiks apmainītas.

• Saķeres kvalitāte lielā mērā ir atkarīga tieši no riepu gumijas sastāva stāvokļa. Tā būs mazāka, ja riepa būs bojāta vai labota, kā arī nepareizi uzglabāta. No riepu gumijas kvalitātes būs atkarīgs arī bremzēšanas ceļš. Tas var būtiski pagarināties, ja braucat ar vecām riepām.
Tātad jaunu riepu priekšrocības ir:
• drošība; 
• pietiekams protektora dziļums;
• garantija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)