Banner 980x90

Dormeo matrači, segas, spilveni: kam jāpievērš uzmanība pirms to iegādes?

Foto: 1a.lv
Foto: 1a.lv
Ja runājam par segām, spilveniem un jo īpaši matračiem, Dormeo ir viens no pirmajiem zīmoliem, kas mēdz iešauties prātā. Taču kā orientēties šī ražotāja plašajā piedāvājumā? Par to – raksta turpinājumā!

Matracis – būtībā svarīgākā guļamistabas sastāvdaļa
Izvēloties matraci, vērība jāpievērš vairākiem faktoriem, un, lūk, svarīgākie no tiem:
• izmērs – pirmkārt, matrača izmēram jāatbilst gultas izmēram, otrkārt – gulētāja/ gulētāju ķermeņa aprisēm. Matracim vajadzētu būt vismaz 10-15 centimetrus garākam par gulētāju, savukārt platumā katram cilvēkam nepieciešami vismaz 70 centimetri;
• cietības līmenis – šis parametrs jau ir daudz subjektīvāks. Ja cilvēkam nav nekādu veselības problēmu, matrača cietību var izvēlēties pēc individuālās gaumes. Vērā jāņem arī gulētāja svars, proti, smagākam cilvēkam cietāks matracis ķermenim pielāgosies labāk;
• noņemams pārvalks – ja nu matraci sanāks novārtīt, piemēram, izlejot uz tā ikrīta kafijas tasi, noņemamais pārvalks būs zelta vērtē. Noņemamu pārvalku īpaši novērtēs mazu bērnu vecāki;
• uzbūve – izplatītākie ir divi matraču veidi – putu un atsperu. Atsperu matraču priekšrocība ir labāka gaisa cirkulācija, savukārt putu matrači labāk pielāgojas gulētāja pozai un vienmērīgāk izlīdzina spiedienu. Pieejami arī hibrīda matrači, kas apvieno gan atsperes, gan putas.

Savukārt, ja esošais matracis vairs nav tik labs, kā vēlies, bet jaunu iegādāties nav plānots, palīdzēt var virsmatracis, kas tiek novietots uz esošā matrača. Tas ir plānāks un līdz ar to – arī lētāks.

Un kura Dormeo sega būs pareizā izvēle?
Ne mazāk svarīga labam miegam ir arī piemērota sega. Tāpat kā ar matraci, arī segai jāizvēlas pareizais izmērs, un tai vajadzētu būt vismaz dažus centimetrus platākai par matraci, lai segu būtu ērtāk uzklāt. Vēl uzmanību pievērs segas aprakstam, kurā norādīts, vai sega būs piemērotāka vasaras vai ziemas mēnešiem.

​Foto: 1a.lv​Foto: 1a.lv


Nozīme, protams, ir arī izmantotajiem materiāliem. Dabīgo materiālu segas parasti ir nedaudz biezākas un labāk veic termoregulāciju, savukārt segas no sintētiskiem materiāliem mēdz būt vieglākas un ērtāk kopjamas, un tām līkumu met putekļu ērcītes.

Arī spilvenam ir milzu nozīme
Nolietots vai nepiemērots spilvens var radīt virkni nebūšanu – galvas, kakla, muguras sāpes, asinsrites un nervu sistēmas traucējumus, kā arī gluži vienkārši neļauj komfortabli izgulēties. Pērkot spilvenu, liela nozīme ir personīgajai gaumei – kādam patiks neliels un plāns, citam – izmēros lielāks un pufīgs, vēl citam – stingrs spilvens.

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Tāpat uzmanību pievērs materiāliem (par tiem, ja nu palaidi garām, pastāstījām iepriekšējā paragrāfā), kā arī iespējai ielikt un izņemt spilvena pildījumu – tādējādi varēsi to pielāgot savām vēlmēm.

Dormeo matračus, segas un spilvenus piedāvā interneta veikals 1a.lv. Tev tikai atliek veikt pasūtījumu – par visu pārējo, ieskaitot piegādi kaut līdz mājokļa durvīm, parūpēsies veikala speciālisti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)