Banner 980x90

Dažas ierīces, kas atvieglos jauno vecāku rūpes par mazuli

Jaundzimušā ienākšana ģimenē ir liela laime un tajā pašā laikā arī liels pārbaudījums, jo tas prasīs no jaunajiem vecākiem lielu pacietību un enerģiju. Vecāku nogurums mazuļa pirmajā dzīves gadā ir tiešām liels. Tomēr, lai vecāki spētu saglabāt arī savu fizisko un emocionālo veselību labā stāvoklī, viņiem ir nepieciešams apkārtējo atbalsts un palīdzība. 

Kā arī noderīgu atbalstu ikdienā var snieg dažādas ierīces un bērnu preces, kas kaut nedaudz atvieglos mazuļa aprūpi. Lūk, dažas no šādām ierīcēm, kuru iegādi jaunajiem vecākiem ir vērts apdomāt.

Mazuļu rācija un videonovērošana
Skaidrs, ka vecāki uztraucas par mazuli, viņa drošību un mierīgu miegu. Tāpēc, ja mazuļa gultiņa ir otrajā stāvā vai tālākā telpā, tad vecākiem ir grūti mierīgi izmantot mazuļa snaudas laiku, lai paēstu, atpūstos vai ieietu dušā. Pie katra mazākā trokšņa viņi skrien uz bērnistabu, lai pārbaudītu, vai mazais nav pamodies un neraud. Šādās situācijās mazuļu rācija un pat video novērošana būs ļoti noderīga, jo ļaus paveikt citus darbus, atpūsties vai izmantot vannas istabu, nesatraucoties par mazuli. Video funkcija ļaus visu laiku redzēt mazuli, bet rācija ziņos, ja mazulis sāks raudāt.

Šūpulītis vai gultiņa, ko novietot līdzās vecāku gultai
Naktis ar zīdaini var būt īpaši nogurdinošas, jo viņš bieži ceļas, raud, grib ēst. Iegādājoties šūpulīti vai gultiņu, ko var novietot cieši līdzās vecāku gultai, nakts aprūpe būs daudz vieglāka. Varbūt pietiks tikai pastiept roku un pašūpināt mazo, lai viņš atkal iemigtu. Ja ir gultiņa ar noņemamu maliņu, tad mamma, pat neizkāpjot no gultas, varēs mazo turpat pazīdīt.

Šūpuļkrēsliņš
Mazuļiem patīk atrasties vecākiem uz rokām, viņi ātri saprot, ka tā ir ļoti laba vieta. Bet tad, kad mazulis paaugas un pieņemas svarā, nemitīgā nēsāšana klēpī var kļūt par īstu pārbaudījumu. Tādās situācijās šūpuļkrēsliņš būs īsts glābiņš, jo tur varēs ievietot mazuli uz kādu brīdi, lai vecākiem būtu brīvas rokas. Šūpuļkrēsliņš ir ērti pārvietojams uz jebkuru telpu, tāpēc mamma var, piemēram, gatavot maltīti, reizē sarunāties ar mazuli un uzmanīt viņu. Mazuļi, kuriem jau ir pāris mēneši, ar interesi paspēlēsies ar mantiņām, kas piekarinātas pie šūpuļkrēsliņa.

Piena pumpis
Krūts barošana ir labākais, ko bērns pirmajā dzīves gadā var saņemt. Tomēr tas arī ierobežo mammu viņas plānos, jo vienmēr ir jābūt kopā ar mazuli tad, kad viņš vēlas ēst. Piena bankas veidošana un piena atslaukšana ir veids, kā rūpes par zīdaini dalīt arī ar citiem tuviniekiem, kamēr mamma, piemēram, dodas pie friziera, satiekas ar draudzenēm vai vienkārši izguļas. 

Lai piena uzkrājumu veidošana būtu ērta un sterila, vislabāk izmantot piena pumpi. Piena pumpji pieejami gan ar mehānisku, gan elektrisku vadību. Piena pumpji veidoti tā, lai maksimāli imitētu bērna zīšanas ritmu. Chicco ražotie piena pumpji izgatavoti no nekaitīgas un neplīstošas plastmasas. Chicco klāstā pieejami gan mehāniskie, gan elektriskie piena pumpji: https://www.chicco.lv/preces/barosanai/piena-pumpji.html.

Bezkontakta termometrs
Pirmajā dzīves gadā vecākiem satraukumu sagādā arī mazuļa veselības jautājumi. Vai bērniņš jūtas labi? Vai viņš nav saaukstējies? Vai viņam nav paaugstināta temperatūra? Protams, par to var pārliecināties, izmērot mazuļa ķermeņa temperatūru. Bet izdarīt to zīdainim var būt īsts izaicinājums. Tāpēc ikviens vecāks spēs novērtēt bezkontakta termometra priekšrocības. Ar to varēs ātri izmērīt ķermeņa temperatūru gan zīdainim, gan lielākam bērnam arī tad, kad viņš guļ. Slimošanas laikā ar to viegli varēs monitorēt mazuļa veselības stāvokli.

Pudelīšu sildītājs un sterilizators
Ja mazulim dod krūts pienu vai piena maisījumu no pudelītes, kā arī tad, kad uzsākta piebarošana, aktuāli kļūts jautājumi par pudelītēm, to sildīšanu, tīrīšanu un dezinficēšanu. Te noderīgs būs gan pudelīšu sildītājs, gan sterilizators. Abas šīs ierīces vecākiem aiztaupīs laiku un pūles, jo būs garantija, ka ēdiens ir vajadzīgajā temperatūrā, kā arī visi trauki ir tīri un neapdraud mazuļa veselību.

Nakts lampiņa
Lai nakts laikā ērtāk varētu uzraudzīt mazuli, noderīga būs speciāla lampiņa, kas rada telpā nelielu apgaismojumu. Tas netraucē gulēt, bet tajā pašā laikā ļauj saskatīt mazuli gultiņā. Arī nakts aprūpes laikā nav vajadzības ieslēgt telpā lielo apgaismojumu. Tas tikai traucēs pēc tam ātri atkal iemigt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)