Banner 980x90

Aizkraukles slimnīcas vadītāja: Par ministru nevajadzētu kļūt slimnīcas vadītājam

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Slimnīcas vadītājam nevajadzētu kļūt par veselības ministru, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas izvirzīšanu veselības ministra amatam aģentūrai LETA komentēja SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes priekšsēdētāja Dzintra Krišjāne.

"Čakšas kandidatūru atbalstu daļēji, jo nepieciešama persona, kas nav slimnīcas vadītājs. Katrs slimnīcas vadītājs deķīti tad vilks uz savu "valstiņu"," pauda Krišjāne.

Aizkraukles slimnīcas vadītāja uzskata, ka pirmais darbs, kas jāpaveic jaunajam ministram, ir jautājums par ārstu trūkumu valsts nodrošinātajā medicīnā. "Par kādu pieejamību mēs varam runāt, ja trūkst personāla? Pēc diviem gadiem vispār nebūs, kam strādāt, jo visi dosies penijā vai prom. Jā, Rīgā, iespējams, nodrošinājums ir lielāks, bet reģionos situācija ir ļoti bēdīga," paveicamo iezīmē Krišjāne.

LETA jau vēstīja, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Čakšas kandidatūru.

ZZS valde pauda atbalstu premjera virzītajai veselības ministra amata kandidātei.

Šī kandidatūra vēl tiks apspriesta ar koalīcijas partneriem, un Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

Līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs piektdien atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)