Banner 980x90

Aizkraukles pasažieru pārvadātājs kļuvis par AS "CATA" filiāli

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aizkraukles novada pašvaldībai piederošais pasažieru pārvadātājs SIA "Aizkraukles ATU" reorganizācijas procesā pievienots Vidzemes pašvaldībām piederošajai AS "CATA", līdz ar to ar piektdienu, 1.jūliju, SIA "Aizkraukles ATU" vairs nepastāvēs, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Aizkraukles filiāli joprojām vadīs Aija Ciganoviča, kas līdz šim ir bijusi SIA "Aizkraukles ATU" vadītāja, un ar iesniegumiem, lūgumiem, ierosinājumiem vai sūdzībām joprojām varēs vērsties Aizkraukles birojā Rūpniecības ielā 1c.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2015.gadā SIA "Aizkraukles ATU" apgrozījums bija 682 541 eiro, bet peļņa - 840 eiro.

Uzņēmums 2015.gadā, veicot pasažieru pārvadājumus 38 vietējās reģionālās nozīmes maršrutos, pārvadājis 565 585 pasažierus, nobraucot 879 029 kilometrus. Pārvadāto pasažieru skaits, salīdzinot ar 2014.gadu, pērn samazinājies par 4%.

Jau vēstīts, ka Aizkraukles novada pašvaldībai piederošais pasažieru pārvadātājs "Aizkraukles ATU" reorganizācijas procesā tiks pievienots Vidzemes pašvaldībām piederošajai pārvadātājai AS "CATA", liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Lēmums par reorganizāciju pieņemts 22.janvārī.

Kā ziņots, pērn rudenī Aizkraukles novada dome akceptēja līgumu, kas paredz līdz 2016.gada 1.aprīlim veikt SIA "Aizkraukles ATU" reorganizāciju, apvienojot to ar "CATA".

Darbinieki netiks atlaisti. "Aizkraukles ATU" pēc pievienošanās kļūs par uzņēmuma "CATA" sesto filiāli.

"CATA" šobrīd ir piecas filiāles: Limbažos no 1959.gada, Ainažos no 1972.gada, Siguldā no 1974.gada, Saulkrastos no 1974.gada un Ērgļos no 1986.gada.

Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Reisa-Nīlsena aģentūru LETA informēja, ka saskaņā ar novērtējumu "Aizkraukles ATU" noteiktā pašu kapitāla tirgus vērtība pērn jūnija beigās bija 75 000 eiro, savukārt "CATA" vērtība - 5 890 000 eiro.

Saskaņā ar līgumu iegūstošās sabiedrības - "CATA" - akcionāri nolēma pamatkapitāla palielināt par 17 808 eiro, un tas būs 1 416 051 eiro.

Regulāro pasažieru pārvadājumu tirgū "CATA" sniegto pakalpojumu kvalitātes un apjoma ziņā ieņem vienu no vadošajām vietām Latvijā. "CATA" apkalpo 148 maršrutus, vidēji dienā izpildot 571 reisu.

AS "CATA" dibināta 1954.gada 2.aprīlī ar toreizējā autotransporta ministra Eduarda Liberta pavēli. Pēc neatkarības atjaunošanas uzņēmums tika pārveidots par valsts akciju sabiedrību CATA. Ar Ministru kabineta 1998.gada 6.maija rīkojumu "CATA" akcijas tika nodotas Cēsu un Limbažu rajona padomju īpašumā.

2009.gadā Cēsu un Limbažu rajona padomēm piederošās "CATA" akcijas tika nodotas 12 novadu pašvaldībām - Cēsu, Amatas, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas, Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novada pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)