Maizes ceptuve "Liepkalni"
Liepkalnu tīrumos sēja rudzus un miežus, mājai blakus auga kuplas liepas. Rudenī nokultos zeltainos graudus mala dzirnavās: rudzus - rudzu maizei, miežus – karašai . Sestdienās saimniece, apsējusi ap galvu baltu lakatiņu, abrā iejauca maizi, iekūra lielo maizes krāsni un ar koka lizi lika krāsnī lielos, apaļos maizes klaipus. Drīz jau visa sēta kārdinoši smaržoja pēc svaigas maizītes. Saimnieks Jānis pirmo nogriezto riecienu vienmēr nobučoja. Liepkalnu saimniece zināja savus īpašos meistarstiķus, ar gadiem krātas receptes, pēc kurām ceptā maizīte bija īpaši maiga un sātīga. Maizei tika pievienotas arī pašu izaudzētās linsēklas, ķirbju sēklas, ķimenes. Liepkalnu rudzu maize joprojām tiek cepta tikai no Latvijā audzētiem rudziem un pēc latviskām tradīcijām. "Liepkalnu" maize šobrīd tiek cepta piecās ceptuvēs Latvijā - Vidzemes reģionā Rūjienā, Valmierā, Pļaviņu novada Klintaines pagasta "Liepsalās" un Ķekavas pagastā, "Džutas", t/c A7 .
Adrese: "Liepsalas", Klintaines pag., Pļaviņu novads, LV-5120
Tālrunis: +371 29193755
Mājaslapa: www.liepkalni.lv
E-pasts: info@liepkalni.lv
GPS koordinātes: 56.6000598, 25.6527742