Banner 980x90

Zviedru skansts estrādē Pļaviņu novadā novērots stārķis

Jelgava, 9.janv., LETA. Pļaviņu novada Pašvaldības policija saņem iedzīvotāju zvanus par stārķi, kurš ir apmeties Zviedru skansts estrādē, aģentūru LETA informēja policijas priekšniece Zane Grīnberga.

Policija konstatējusi, ka stārķis nav ievainots, kā arī brīvi pārvietojas, lido. Latvijas Ornitoloģijas biedrībā un dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" policijai skaidrots, ka satraukumam nav pamata.

"Šogad ziņas par stārķiem, kuri neizvēlas migrēt uz ziemošanas vietām, bet paliek tepat Latvijā, tiek saņemtas katru dienu. Ziemošanai Latvijā paliek spēcīgākie, nevis vārgākie putni, un martā tie meklēs labākās ligzdošanas vietas," atsaucoties uz speciālistu teikto, informēja Grīnberga.

Daži iedzīvotāji ierosināja stārķi iemidzināt, taču, tā kā stārķis nav ievainots, nav nekāda pamata to darīt. Tāpat policija uzver, ka putnu nevar arī pārcelt, piemēram, uz šķūni, kā ierosināja vietējie. Putnus arī nedrīkst barot, jo viņi ir spējīgi atrast barību arī šādos laikapstākļos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)