Banner 980x90

Viļņa Plūmes mūža stipendija – finiša taisnē

Šajos Saulgriežos apritēs pieci gadi, kopš ilggadējais Aizkraukles mērs Vilnis Plūme uz pilsētu un tās dzīvi raugās no mākoņa maliņas. Pateicoties pilsētnieku atbalstam, viņa vārdā nosauktā piemiņas stipendija līdz šim jau ir finansiāli atbalstījusi piecus aizkraukliešus viņu studiju gaitās. 

Kā pilsētas informācijas portālam Aizkraukle24.lv pavēstīja Kokneses novada pašvaldībā, lai šo stipendiju padarītu mūžīgu un tā turpmāk ik gadu turpinātu atbalstīt kādu Aizkraukles jaunieti, šobrīd vēl ziedojumos savācami 4286 eiro. Palīdzēsim šim Ziemassvētku brīnumam piepildīties!

Pirms četriem gadiem izveidotās Viļņa Plūmes piemiņas stipendijas mērķis ir katru gadu kādam talantīgam Aizkraukles jaunietim palīdzēt iegūt augstāko izglītību, kas citādi nebūtu iespējams materiālo apstākļu dēļ. Lai to realizētu, ir nepieciešami 50 000 eiro tā saucamā "neizskaramā kapitāla". Pateicoties pilsētnieku un novada uzņēmēju atbalstam, piecu gadu laikā ir saziedoti jau 91% no līdzekļiem jeb 45 714 eiro, taču ir nepieciešami vēl 4286 eiro, lai garantētu ikgadēju stipendijas izmaksu arī turpmāk.

Pateicoties stipendijai, 2011.gadā Jūlija Šapolovska uzsāka un 2014.gadā sekmīgi pabeidza studijas RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, savukārt 2012.gadā Edgaram Prozorovskim un 2013.gadā Līvai Porietei tas ļāva sākt sarežģīto ceļu uz ārsta profesiju. 2014.gada stipendiāts Gunārs Svenčs studē RTU Uzņēmējdarbības un vadīšanas programmā, kamēr 2015.gada stipendiāte Jolanta Graudone uzņemta jaunizveidotajā un ļoti perspektīvajā adaptronikas programmā RTU. Visi studē budžeta vietās, kamēr stipendija nodrošina nokļūšanu Rīgā, uzturēšanos un citu sadzīves izdevumu segšanu.

Ģimenes pārstāvis Māris Plūme pateicas par atbalstu: "Mēs esam ļoti gandarīti par aizkraukliešu atsaucību šo nepilnu piecu gadu laikā, gan ar ziedojumiem, gan laba vēlējumiem atbalstot mūsu ideju palīdzēt Aizkrauklei un tās jaunatnei augt. Man gribas ticēt, ka vēl līdz šiem Ziemassvētkiem mēs visi kopā varam savākt nepieciešamo summu, lai stipendija kļūtu mūžīga. Lai arī pēc desmit vai pat simts gadiem talantīgajiem aizkraukliešiem būtu ļauts piepildīt viņu sapņus iegūt izglītību. Un lai šo sapņu īstenošanās uzturētu Viļņa Plūmes veikumu gaišā piemiņā."

Piecu gadu laikā stipendiju ir atbalstījuši novada uzņēmēji un iedzīvotāji gan ikgadējo koncertu laikā, gan rodot iespēju ziedot atkarībā no savas rocības.

"Ik vienam eiro patiešām ir liela nozīme, jo tas mūs pietuvina mērķim stipendiju padarīt mūžīgu. Jo ātrāk mēs to sasniegsim, jo drīzāk varēsim nodrošināt ikgadēju stipendijas izsniegšanu kādam aizkrauklietim. Cilvēki ir bijuši ļoti dāsni, un nav svarīgi, vai ir iespējams palīdzēt ar 5, 10 vai 50 eiro. Tas ir neatsverams pienesums visas Aizkraukles kopējā projektā, kura mērķis ir palīdzēt vietējiem jauniešiem," skaidro Māris Plūme.

"Mūža stipendiju" 50 000 eiro apmērā pieredzējušais Vītolu fonds noguldīs un nodrošinās, ka ik gadu viens jaunietis no Aizkraukles saņem stipendiju kvalitatīvām studijām. Vītolu fonda neaizskaramajā kapitālā kopumā noguldīti vairāk nekā 5,4 miljoni eiro, tas garantē vairāk nekā 50 līdzīgu mūža stipendiju uzturēšanu.

Īpšs paldies visiem uzņēmējiem, kas atsaukušies un atbalstījuši ideju ar nozīmīgu artavu, tai skaitā SIA Pakavs, J. Dzeņa zemnieku saimniecība "Kalnavoti", "Virši-A", "AKZ" SIA, "Mikas M" SIA, "A.Egles" SIA, "Auto Cardan" SIA, "Aizkraukles Aptieka" SIA, "SEB" banka, "Saimnieks AB" un citi.

Vairāk par stipendiju un kā ziedot: www.stipendija.plume.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)