Viesstudenti Smiltenē iepazīstas ar latviešu tradīcijām
Kā pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē Smiltenes tehnikuma pārstāve Baiba Vahere, Smiltenes tehnikuma jaunajās mācību virtuvēs tika ne tikai kopīgi krāsotas olas, bet arī tapa vairāki Lieldienu ēdieni. Mācību restorānā jaunieši pagatavoja pavasarīgus kokteiļus.
Austrieši pirmoreiz dzīvē piedalījās olu kaujās un gatavoja ar kūpinātu lasi, marinētu gurķi, majonēzi un graudu sinepēm pildītas olas.
Darbojoties virtuvē, tika salīdzināts, kā pavasara saulgriežus svin Latvijā un Austrijā. "Arī mēs Lieldienās ēdam daudz olas. Parasti tās krāsojam ar veikalā nopērkamajām krāsvielām," stāsta Rebeka. "Vēl Austrijā Lieldienās pieņemts daudz našķoties ar saldumiem, kurus bērniem parasti atnes Lieldienu zaķis. "Par olu kaujām un šūpošanos, lai odi nekož, gan pirmoreiz uzzinājām Latvijā. Noteikti par to izstāstīsim mājiniekiem." Tāpat Austrijas ciemiņi nolēmuši, ka šogad arī dzimtenē olas krāsos tā, kā to iemācījušies darīt Smiltenes tehnikumā.
Uz sarakstu