Banner 980x90

Vējonis: Jaunā valdība spēs strādāt kā saliedēta komanda tautas kopējam labumam

Foto no video
Foto no video

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadība spēs strādāt kā saliedēta komanda tautas kopējam labumam, tā video uzrunā jaunā Ministru kabineta svinīgajā sēdē pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents sākotnēji pateicās Laimdotas Straujumas (V) vadītajam Ministru kabinetam, norādot, ka šīs valdības laikā Latvija saskārusies ar nopietnām ģeopolitiskām izmaiņām Eiropā, kā arī veiksmīgi aizvadīta pirmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē.

"Esmu gandarīts, ka pēc mana aicinājuma Kučinskim ir izdevies izveidot jauno valdību," viņš sacīja, norādot, lai atjaunotu sabiedrības uzticību Latvijas valsts varai kopumā, nepieciešams neatlaidīgs darbs jaunās valdības deklarācijā ietverto uzdevumu īstenošanā.

Prezidenta ieskatā pašlaik svarīgākie uzdevumi ir veikt reformas izglītībā un veselības aprūpē, nodrošināt tautsaimniecības attīstību, uzlabot demogrāfisko situāciju, kā arī garantēt valsts drošību un ilgtspējīgu attīstību.

"Tam ir vajadzīgs smags, neatlaidīgs un mērķtiecīgs visas komandas darbs," viņš sacīja, paužot pārliecību, ka Kučinska vadībā Ministru kabinets spēs strādāt kā saliedēta komanda tautas kopējam labumam.

"Mūsu tautai ir vajadzīga spēcīga un izlēmīga valdība, kura ir gatava stāties pretī visiem izaicinājumiem un nolikt malā atsevišķās intereses. Es ticu, ka jūs esat šeit un darbojaties politikā tāpēc, ka jūs mīlat mūsu valsti," sacīja prezidents, vēlot veiksmi un izturību, uzsākot jaunu darba cēlienu un vedot Latviju pretī valsts simtgadei.

LETA jau vēstīja, ka Saeima šodien apstiprināja Kučinska veidoto valdību, kurā strādās līdzšinējie trīs koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Taču vadošās pozīcijas no "Vienotības" ir pārņēmusi ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)