Banner 980x90

Veidos pieminekli pirmajam Latvijas satiksmes ministram Teodoram Hermanovskam

Rīga, 8.apr., LETA. Šogad pēc Jaunjelgavas novada domes un vietējo aktīvistu iniciatīvas ar sabiedrības ziedojumu atbalstu plānots veidot pieminekli pirmajam Latvijas satiksmes ministram Teodoram Hermanovskam, aģentūru LETA informēja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikācijas jautājumos Aļona Zandere.

Viņa atzīmēja, ka patlaban ir izveidots pieminekļa mets un makets, kura autors ir Kristaps Gulbis, kā arī kopā ar vietējiem iedzīvotājiem izvēlēta piemērotākā pieminekļa atrašanās vieta.

"Būt pirmajam vienmēr ir izaicinājums, vēl jo vairāk, ja esi viens no tiem, kas veido pamatus mūsu valstij. Augstu novērtēju pirmā Latvijas satiksmes ministra paveikto. Ja mums kopīgi izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus, tad jau šī gada 19.novembrī notiks pieminekļa atklāšana un Hermanovska godināšanas konference," sacīja Linkaits.

Būvinženieris un arhitekts Teodors Hermanovskis dzimis 1883.gada 14.februārī Jaunjelgavā zemkopju ģimenē, par satiksmes un darba ministru strādājis no 1918. līdz 1920.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)