Valmieras tehnikumā nogaršo ēdienus bez glutēna

Foto: Marta Liepkalne
Piektdien, 8.aprīlī, Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojs aicināja uz jaunās pārtikas degustāciju Valmieras tehnikumā, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja izglītības iestādē.
Degustācijā bija iespēja nogaršot Valmieras tehnikuma jauno pārtikas tehnologu gatavoto glutēnu nesaturošo dārzeņu biezeņzupu ar kvinoju, ģenētiski modificētos organismus nesaturošo pastēti, jaunās pārtikas piemēru – žāvētās augļu konfektes ar čia sēklām un godži ogām, kā arī divējādus auzu pārslu cepumus – ar un bez glutēna.
Pasākuma laikā bija arī iespēja izzināt jautājumus par pārtikas drošību un ģenētiski modificētu pārtiku, tās sastopamību Latvijā.
Pasākums organizēts EP Informācijas biroja īstenotā projekta "Garšīgie likumi" ietvaros.