Banner 980x90

Valdība akceptē zemes reformas pabeigšanu Pļaviņās

Rīga, 18.dec., LETA. Valdība šodien akceptēja zemes reformas pabeigšanu Pļaviņās.

Pļaviņu novada dome jau iepriekš ar apstiprināja pārskatu par zemes reformu izpildi Pļaviņu pilsētā un apliecināja gatavību pabeigt zemes reformu pilsētas teritorijā.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem, šogad jūlijā pilsētas platība bija 701 hektāri, no kuriem 69% jau bija ierakstīti zemesgrāmatā.

No 30% Pļaviņu pilsētas kopplatības zemesgrāmatā neierakstītās zemes 0,6% veidoja zemes vienības, par kurām pieņemti atzinumi par īpašuma tiesību atjaunošanu. 0,39% ir fizisku un juridisku personu tiesiskajā valdījumā esošā zeme, 8% ir pašvaldībai piekritīgā zeme, 0,26% rezerves zemes fonda zeme, 1,45% ir valstij piekritīgā zeme, bet 0,13% ir zemes reformas pabeigšanai paredzētā zeme. Lielāko daļu - 19% - veidoja valsts īpašumā uz likuma pamata reģistrētā zeme.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem datiem un pārskatā par zemes reformu reglamentējošos normatīvajos aktos noteikto darbu izpildi sniegtajai informācijai visām zemesgrāmatā neierakstītajām zemes vienībām ir noteikts to piederības vai piekritības statuss un tas atbilst pašvaldības rīcībā esošajiem dokumentiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)