Banner 980x90

Tiesa attaisno apzināti nepatiesas liecības sniegšanā apsūdzēto policisti

Rīga, 12.apr., LETA. Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē attaisnojusi par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu apsūdzēto Valsts policijas (VP) darbinieci, aģentūru LETA informēja rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Spriedums lietā pasludināts ceturtdien. Tiesa nosprieda atzīt policisti par nevainīgu un attaisnot.

Tiesas publiskotā informācija liecina, ka apsūdzētā ir Evita Eglīte.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, 2016.gada 26.augustā apsūdzētā tika nopratināta tiesā kā lieciniece. VP darbiniece tiesas sēdē bija brīdināta par kriminālatbildību, kas paredzēta Krimināllikumā, tomēr nolūkā palīdzēt kādam vīrietim izvairīties no administratīvā soda par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē VP darbiniece sniedza Aizkraukles rajona tiesai apzināti nepatiesu liecību, uzskata prokuratūra.

Valsts amatpersona liecināja, ka vīrietis nav vadījis automašīnu, atrodoties alkohola ietekmē - policiste apgalvoja, ka viņš dzēris alkoholisko kokteili tikai pēc tam, kad bija novietojis automašīnu stāvvietā.

Kā norādīja prokuratūra, liecinātais ir pretrunā administratīvā pārkāpuma lietā konstatētajiem faktiem. Aizkraukles rajona tiesa 2016.gada 5.septembrī pasludināja spriedumu, ar kuru vīrieti atzina par vainīgu administratīvā pārkāpuma izdarīšanā, proti, par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

VP darbiniecei par apzināti nepatiesas liecības, atzinuma, tulkojuma, paskaidrojuma vai pieteikuma sniegšanu draudēja īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)