Straujuma uzskata, ka noteikumu par uztura ierobežojumiem skolās pamatbūtība ir jāsaglabā
Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka noteikumu, ar kuriem tiek noteikti uztura ierobežojumi izglītības iestādēs, pamatbūtība ir jāsaglabā, aģentūrai LETA teica Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.
Premjerministres ieskatā, ja ir nepieciešams grozīt kādas tehniskas nianses, Zemkopības ministrijai (ZM) un Veselības ministrijai (VM) par to ir jāvienojas un jāiesniedz attiecīgs grozījumu projekts. Tomēr noteikumu pamatbūtība ir jāsaglabā.
Ministrijām būtu jāievēro konsekvence saistībā ar pieņemtajiem noteikumiem. Turklāt valdības sēdē, kurā šie grozījumi noteikumos tika pieņemti, nebija iebildumu no abām ministrijām, norāda Straujuma.
Tāpat valdības vadītāja ir pārliecināta, ka uzņēmēji ir spējīgi nodrošināt mācību iestādes Latvijā ar veselīgiem produktiem.
Valdības sēdē, kurā tika lemts par atbalstu noteikumiem, vienīgā diskusija bija par 11 štata vietām, kas būtu nepieciešamas, lai noteikumus varētu īstenot. Tomēr tas netika atbalstīts.
Jau ziņots, ka vienā no tuvākajām valdības sēdēm varētu tikt pieņemts normatīvais akts, ar kuru tiks grozīti VM izstrādātie strīdīgie noteikumi par striktajām uztura normām skolās, aģentūru LETA informēja ZM pārstāve Dagnija Muceniece.
Viņa atzina, ka pēc ražotāju un skolu ēdinātāju protestiem notikusi operatīva VM, ZM, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta un citu ekspertu tikšanās.
Ar 1.janvāri stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas aizliedz izglītības iestādēs ēdinātājiem iepirkt tādus produktus, kuru sastāvā ir tādas pārtikas piedevas kā konservanti, krāsvielas, saldinātāji un aromatizētāji.
Līdz ar to ražotājiem radušās problēmas, jo aizliegto piedevu sarakstā nokļuva arī dabīgās krāsvielas, kas ražotas, piemēram, no burkāniem vai bietēm.
Uz sarakstu