Banner 980x90

Stājies spēkā spriedums par 15 gadu cietumsodu Kokneses pedofilam

Jelgava, 18.janv., LETA. Stājies spēkā spriedums uz 15 gadiem notiesātajam Kokneses pedofilam Viktoram Diklabam, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.

Kā ziņots, 2016.gada 8.septembrī Zemgales apgabaltiesa lēma negrozīt Diklabam iepriekš piespriesto sodu.

8.septembra lēmums nav pārsūdzēts un stājies spēkā, informēja Vītoliņu.

Jau vēstīts, ka ar Zemgales apgabaltiesas 8.septembra lēmumu atstāts negrozīts Aizkraukles rajona tiesas 1.jūnija spriedums, ar kuru Diklabs notiesāts uz 15 gadiem. Aizkraukles rajona tiesa atzina vīrieti vainīgu seksuālā vardarbībā pret desmit mēnešus vecu zīdaini.

Vīrietis ir apsūdzēts pēc Krimināllikuma 160.panta 6.daļas - par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, un ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu.

Tāpat viņš apsūdzēts pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu bezpalīdzības stāvoklī.

Vītoliņa informēja, ka Diklabs atzīts par vainīgu un sodīts pēc 160.panta 6.daļas ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem, kā arī pēc 125.panta 2.daļas 8.punkta ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Pēc noziedzīgo nodarījumu kopības, piespriestos sodus daļēji saskaitot, galīgais sods Diklabam noteikts brīvības atņemšana uz 15 gadiem ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Tāpat no Diklaba par labu cietušajai piedzīta morālā kompensācija 7000 eiro, kā arī par labu valstij - izmaksātā valsts kompensācija cietušajai 1260 eiro apmērā.

Kā ziņots, Valsts policijas Aizkraukles iecirkņa darbinieki izmeklēšanā guva apstiprinājumu informācijai, ka 2015.gada 22.augustā kādā dzīvoklī Kokneses novadā notikusi iedzeršana.

Uzdzīves laikā dzīvokļa saimniece un kompānija, kas bijusi dzīvoklī, uz laiku pameta dzīvokļa telpas. Dzīvoklī palicis desmit mēnešus vecs zīdainis un 1961.gadā dzimis vīrietis, kurš bija bērna mātes dzīvesbiedrs.

Pierādījumi liecina, ka zīdaiņa mātes prombūtnes laikā vīrietis veicis netiklas darbības ar bērnu un nodarījis bērnam miesas bojājumus. Policija par notikušo uzzinājusi no mediķiem, kas bija izsaukti uz notikuma vietu, lai sniegtu zīdainim medicīnisko palīdzību.

Tajā pašā dienā vīrietis aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēts, bet vēlāk viņam ar tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Izmeklēšanas laikā aizdomās turētais policijai atzinis savu vainu nodarītajā, taču motivēt savu rīcību viņš nav spējis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)