Banner 980x90

Sporta bāzē "Jankas"iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un "kaķeni"

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv
Autors: Jānis Spārniņš, Aiviekstes pagastā

Domas pievērsties šaušanai ar loku un kaķeni Pļaviņu novada biatlona bāzē "Jankas" radās jau pasen. Apkārtne un šautuve te kā piemērota – atbilst pasākumiem. Tomēr visam bija vajadzīgs laiks.

Tagad vasaras plaukumā varēja vērot arī pie mums atplaukstam tik senās ieražas un tradīcijas. Ar apsveicamu entuziasmu uzņēmīgā sporta skolotāja un biatlona trenera Jāņa Eiduka vadībā notika šaušanas atklāšana un paraugdemonstrējumi.

Daudzveidīgi ir vingrinājumi, daudzveidīgi arī mērķi. Iespējama pat vesela virkne kombināciju.

Jūs tagad domājat: "To zina katrs bērns, ka šaudīties ar kaķeni un loku ir tikai tāda draiskulība." Bet pasaulē daudzi ievērojami un slaveni sportisti ir sākuši tieši ar to. Aprēķins, koncentrēšanās, spēks un izturība ir priekšnoteikumi daudziem panākumiem. Der zināt, ka kaķene (ragatka) no sirmās pagātnes saglabā savu nozīmi un augsto tehnoloģiju iespaidā nākotnē var tikt iekļauta olimpisko sporta veidu sacensībās. Modernizācija gan sadārdzina ražošanu. Ar tagadējām kaķenēm mērķī var raidīt arī bultas.

Biatlons un šaušana ir nedalāmi. Nedalāma ir arī tā valstiskā nozīme.

Meklējumu un pilnveidojumu ceļos ar lietpratīgiem entuziastiem un skolēniem iet skolotājs Jānis Eiduks. Iet, cenšoties iesaistīt aktīvā atpūtā un sportā arvien vairāk iedzīvotāju. Dažādojot vingrinājumus ne tikai ziemas biatlonā, bet arī vasarā, rezultāti ir pašsaprotami.

Biatlona bāzē un šautuvē notiekošo no malas vēroja rūpnieciski ražotie pūķi, kuri todien bezvēja laikā nespēja pacelties gaisā, lai stātos parādē par godu censoņiem ar savu simbolisko nozīmi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)