Banner 980x90

Smiltenes tehnikuma pedagogi gūst pieredzi Itālijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Aizvadītajā gadā ar "Erasmus+" projekta atbalstu jaunu pieredzi ārzemēs guvuši ne tikai daudzi Smiltenes tehnikuma audzēkņi, bet arī vairāki pedagogi. Vita Audere, Ira Gaile un Francis Lucāns divas nedēļas pavadīja Itālijā, kur kopā ar pieredzes bagātiem šefpavāriem iepazinās ar itāļu virtuves noslēpumiem, kā arī guva interesantu pieredzi Nikoternas maizes ceptuvē.

 

Itālijā pavadītajās divās nedēļās skolotāji cepa visā pasaulē izslavētās itāļu picas, gatavoja Bešamela un Boloņas mērces, kā arī strādāja maiznīcā, kur iepazinās ar maizes un konditorejas izstrādājumu gatavošanu itāļu gaumē. "Pēcpusdienas parasti aizņēma darbs restorānā, tad mazliet atpūtāmies un no trijiem naktī līdz deviņiem no rīta darbojāmies pa maizes ceptuvi," stāsta skolotāja Vita Audere.

"Interesanti, ka paši itāļi picas visbiežāk ēd vakariņās. Vēl viņi savā ēdienkartē daudz lieto zivis. Ja pavērtos iespēja aizbraukt uz Itāliju vēlreiz, tad noteikti vēlētos iepazīties tuvāk ar to, kā viņi gatavo zivju ēdienus. Savukārt maiznīcā visvairāk bijām pārsteigti par lielo miltu daudzveidību. Tā pamazām ienāk arī Latvijā, tomēr pagaidām ar itāļiem vēl sacensties nevaram," piebilst Audere

Skolotāji Itālijā dzīvoja kopmītnes tipa dzīvoklītī un brīvajā laikā devās pastaigās pa tuvākajiem ciematiem. Lai gan brīvā laika skolotājiem nebija daudz, viņus pārsteidza apkārt esošais dabas skaistums un vietējo iedzīvotjāju laipnība un atsaucība. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)