Banner 980x90

Skrīveros notiks Sniega diena

Foto: Skriveri.lv
Foto: Skriveri.lv

Jau piekto reizi Latvijā  notiek "Pasaules Sniega diena", un arī šoreiz Skrīveros notiks dažādas interesantas sniegotas nodarbes, pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv noskaidroja Skrīveru novada pašvaldībā.

No 15. līdz 17.janvārim vairākās vietās Latvijā norisināsies ļoti daudz un dažādi "Pasaules Sniega dienai 2016" veltīti pasākumi, dodot bērniem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Pasaules Sniega diena ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas ikgadējs sniega festivāls, un tā norit daudzās vietās Latvijā janvāra trešajā svētdienā, bet vairākās vietās Latvijā Sniega dienas pasākumi norisināsies arī piektdien un sestdien. Pasaules sniega diena kļūst par iecienītu pasākumu, un šogad tā svinēs pusapaļo jubileju, jo tiks organizēta piekto reizi.

Sniega diena paliek arvien populārāka, tāpēc aug gan organizatoru, gan arī dalībnieku skaits. Šogad uz Sniega dienas pasākumiem pieteikumus ir atsūtījuši vairāk nekā 140 pasākumu organizatori, bet ziemas aktivitātes plāno piedalīties aptuveni 25 000 dalībnieku.

Pirms diviem gadiem Latvija parūpējās par lielisku sasniegumu, jo ieņēma otro vietu no ļoti daudzām valstīm. Starptautiskā Slēpošanas Federācija novērtēja mūsu valstī notikušās plašās un interesantās aktivitātes un pateicībā dāvāja vairākas ar ziemas sportu saistītas lietas (speciālas teltis, kalnu slēpošanas vārtus, dalībnieku starta numurus, finiša vārtus u.c.), kas tika nogādātas aktīvākajām skolām un pašvaldībām.

Par tradīciju Sniega diena kļuvusi arī skrīveriešiem, jo mūsu novads ziemas aktivitātēs iesaistās jau vairākus gadus. Šoreiz 15. janvārī Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestāžu un A. Upīša Skrīveru vidusskolas audzēkņi un darbinieki iesaistīsies dažādās ziemas stafetēs, zīmējumu un foto konkursos.

Savukārt Skrīveru novada iedzīvotāji (ģimenes, bērni un pieaugušie) laipni aicināti 17.janvārī ierasties "Satekās", līdzi ņemot savu ziemas inventāru (ragaviņas, slēpes, šļūcošās pamatnes). Lūgums katrai komandai vai ģimenei paņemt līdzi divus dažādas krāsas baloniņus (aerosolus) vai jau sagatavotu atšķaidītu guašu vai pigmenta krāsu ar ūdeni, lai katra komanda veidotu savu zīmējumu uz sniega, ko nofotografēsim un nosūtīsim vērtēšanai Latvijas Slēpošanas Savienībai.

Nobeigumā būs karsta tēja un līdzi paņemto našķu baudīšana pie kopīga ugunskura.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)