Banner 980x90

Skolas direktore: Neretas vidusskolā skolotāju alga samazinājusies vidēji par 119 eiro

Jelgava, 11.okt., LETA. Ieviešot jauno darba algas modeli, 28 Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas pedagogi saņem vidēji par 119 eiro mazāku atalgojumu, aģentūru LETA informēja izglītības iestādes direktore Laima Grebska.

"Pedagogi, tāpat kā liela daļa sabiedrības, savu ģimenes budžetu plāno atalgojuma ietvaros. Ir nepieņemama situācija, ka pat līdz septembra beigām pedagogi vēl nezināja, kādu algu saņems par jau nostrādāto septembri," pauda Grebska, kas savu viedokli par jauno atalgojumu modeli nosūtījusi arī arodbiedrībām, izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V), Valsts kancelejai un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Andrim Jaunsleinim.

Grebska skaidro, ka saskaņā ar jauno darba algas modeli pedagogi zaudē no darba algas piemaksu par pedagogu kvalitātes pakāpēm. Iepriekš par kvalitāti tika maksāts arī tad, ja skolotājs gatavojās stundām, konsultēja, audzināja klasi, bet tagad tikai par fakultatīvajām nodarbībām un kontaktstundām. "Vai tas ir godīgi? Tika runāts, ka būs pielikums, bet rezultātā ir mazāk! Vienmēr taču rēķināmies ar tiem līdzekļiem, kurus varētu ieguldīt ģimenes budžetā," pauda skolas direktore.

Skolas pedagogi nav apmierināti ar to, ka Ministru kabinets lēma uz laiku līdz 2018.gada 31.augustam apturēt pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas procesu. Tas nozīmē, ka, sākot ar 2017.gada 1.septembri, astoņiem, bet, sākot ar 2018.gada 1.septembri, septiņiem Jaunsudrabiņa vidusskolas skolotājiem algas kļūs vēl zemākas.

Reformas rezultātā minimālais atalgojums par vienu pedagoģisko likmi tika palielināts no 420 eiro par 21 kontaktstundu līdz 680 eiro par 30 kontaktstundām, taču vienlaikus tika pārskatītas skolēnu un pedagogu skaitliskās proporcijas un pedagogu darba slodzes.

"Vai ir pieļaujams, ka pēc jaunās reformas skolotājiem piemaksā pašvaldības tik daudz, lai algas saglabātos tādas, kādas bijušas iepriekš? Visa iepriekš minētā rezultātā lielākajai daļai pedagogu darba algas samazinās. Vai tāds ir reformas mērķis? Uzskatām, ka valdībai jāuzņemas atbildība par radušos situāciju valstī!" skolas pedagogu viedokli pauda Grebska.

Kā ziņots, lielākā daļa pedagogu Neretas novadā pēc jaunā modeļa saņem mazāku atalgojumu, aģentūru LETA informēja novada izglītības darba speciāliste Žanna Miezīte.

"Lielai daļai atalgojums ir samazinājies, jo likmes samazinātas. Algas ir lielākas ļoti minimālam pedagogu skaitam," skaidroja pašvaldības speciāliste.

Sproģu pamatskolā, kur skolēnu ir ļoti maz, pašvaldība sedz pusi no finansējuma, lai varētu izmaksāt arī pedagogu algas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)