Banner 980x90

Saeimas budžeta pieprasījums nākamajam gadam ir 20,41 miljons eiro

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Saeimas budžeta pieprasījums nākamajam gadam ir 20,41 miljons eiro, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas Prezidijs pirmdien, 29.augustā, apstiprināja parlamenta administrācijas sagatavoto budžeta pieprasījumu 2017.gadam, paredzot 4,17 miljonu eiro samazinājumu, salīdzinot ar 2016.gadu.

Budžeta samazinājums ir saistīts ar to, ka 2017.gadā vairs nav nepieciešami kapitālieguldījumi Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8 - tās remonta un iekārtošanas darbi tiks pabeigti šogad. Tāpat plānots ietaupīt, pārskatot izdevumus precēm un pakalpojumiem, uzsver Saeimas Preses dienestā.

2017.gadā plānots sākt darbu pie balsošanas sistēmas modernizācijas Sēžu zālē. Sistēma kalpojusi gandrīz 20 gadus, uzsver parlamentā.

Nākamgad arī paredzēts turpināt drošības sistēmu pilnveidošanu, tostarp piekļuves kontroles sistēmas uzstādīšanu, kā arī iekšējā un ārējā perimetra aizsardzības sistēmas uzlabošanu. Plānots īstenot arī virkni pasākumu, gatavojoties valsts simtgadei. Finansējums paredzēts arī Latvijas Centrālās padomes memoranda izpētei veltītas konferences organizēšanai un Latgales apvienošanās kongresa 100.gadadienai veltītai konferencei.

Dienaskārtībā ir arī parlamenta analītiskā dienesta izveide. Ar nākamo gadu parlamentā plānots izveidot jaunu struktūrvienību, kas nodarbosies ar analīzi un pētniecību. Uz šo struktūrvienību tiks pārceltas trīs Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultantu štata vietas, kuras parlamentā tika izveidotas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē parlamentārās dimensijas nodrošināšanai.

Kopējais Saeimas budžeta pieprasījums 2017.gadam veido 20,41 miljonu eiro. 2016.gadā tas bija 24,58 miljoni eiro.

Saeimas budžeta pieprasījums tiks iesniegts Finanšu ministrijā iekļaušanai valsts budžeta 2017.gadam likuma projektā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)