Banner 980x90

RTA notikusi vērienīga starptautiskā zinātniskā konference "Sabiedrība. Integrācija. Izglītība"

No 24. līdz 25. maijam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika 13. starptautiskā zinātniskā konference "Sabiedrība. Integrācija. Izglītība". Konferenci organizēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Reģionālistikas zinātniskais institūts sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (Latvija), Klaipēdas universitāti (Lietuva) un Belostokas Tehnoloģiju universitāti (Polija).

Zinātnieki no 25 valstīm pulcējās plenārsēdē Latgales vēstniecībā "GORS". Kā norādīja konferences orgkomitejas priekšsēdētāja, RTA profesore Velta Ļubkina, tad konferences apmeklētāju skaits katru gadu aug. "Ja pērnajā gadā uz Rēzekni ceļu mēroja 180 dalībnieki, tad šogad konferenci apmeklēja 240 dalībnieki. Septiņos sējumos apkopoti 322 raksti," viņa stāsta.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore, profesore Iveta Mietule pauda gandarījumu par konferences daudzveidīgo tēmu klāstu un akcentēja, ka tā ir lielākā zinātniskā konference, kas notiek ārpus galvaspilsētas.

Konference "Sabiedrība. Integrācija. Izglītība" norisinājās 14 dažādās sekcijās, kurās zinātnieki prezentēja savus pētījumus. Konferences otrajā dienā bija iespēja apmeklēt arī dažādas meistarklases un gūt praktiskās iemaņas. 

Konferences noslēgumā Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska iepazīstināja ar nākotnes iezīmēm izglītības telpā. Savukārt dalībnieki izteica pateicības vārdus organizētājiem un apliecināja, ka arī turpmāk ir gatavi apmeklēt šo konferenci.  

Foto: Māris Justs

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)